ΤΟΠΙΚΑ

Παραχώρηση μεγάλης αξίας

παραχώρηση-μεγάλης-αξίας-700017

Σε στέρεη βάση μπαίνει ένα χρόνιο αίτημα της πόλης, αυτό της παραχώρησης χρήσης χώρων της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, όπως είναι το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Μετά την Πάτρα, την Κέρκυρα και την Ελευσίνα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, δήλωσε ότι έρχεται και η σειρά για το Βόλο το ΤΑΙΠΕΔ να ικανοποιήσει τις προτάσεις. Οσοι λένε στον Οργανισμό να ταχθεί υπέρ της παραχώρησης, είπε χαρακτηριστικά, κρούουν θύρες ανοιχτές.

Η πρόταση του δήμου Βόλου έχει εξεταστεί από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο διευθύνων σύμβουλος υπενθύμισε τη συνάντηση που έγινε μεταξύ των παραλιμένιων δήμων και των Οργανισμών πριν πέντε μήνες κατά την οποία ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου Θάνος Θεοδώρου παράδωσε και το φάκελο με τις προτάσεις και πρόσθεσε ότι η Πάτρα και οι άλλες περιοχές είχαν ξεκινήσει μία πολύ σοβαρή δουλειά εδώ και χρόνια για τη διεκδίκηση του θαλάσσιου μετώπου.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου συμφωνεί με την τροποποίηση της σύμβασης και είναι απόλυτα προετοιμασμένος μόλις δοθεί το πράσινο φως, είπε ο ίδιος και μάλιστα πρόσθεσε ότι «υπάρχουν άλλοι τρεις χώροι που μπορούν να παραχωρηθούν στην πόλη».

Στο ΤΑΙΠΕΔ και βέβαια στο υπουργείο Οικονομικών, που είναι και ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου και έχει την ιδιοκτησία της γης, απομένει ο τελευταίος λόγος ώστε να αποχαρακτηριστούν τμήματα της χερσαίας ζώνης του και να τροποποιηθεί η σύμβαση.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ο.Λ.Β., Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος είπε ότι ο Οργανισμός έχει λάβει από παλαιότερα με την προηγούμενη διοίκησή του, επί Πρίγκου, απόφαση με την οποία αναγνωρίζει ότι συγκεκριμένα τμήματα της ζώνης του είναι σωστό να αποχαρακτηριστούν και έχει ενημερώσει.

Σε αυτά τα τμήματα, μεταξύ τους και το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, εξήγησε, ούτε πρόκειται να γίνουν έργα για λιμενικές υποδομές, ούτε αυτά είναι συνδεδεμένα με την παροχή λιμενικών υπηρεσιών και άρα αυτά θα μπορούν κάλλιστα να αποδοθούν στο δήμο χάριν των δημοτών.

«Η νέα διοίκηση του Οργανισμού συνεχίζει αυτή την πολιτική, ώστε ανά πάσα στιγμή σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ να τροποποιηθεί η σύμβαση οποιαδήποτε στιγμή θέλουν» πρόσθεσε.

Η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης κυριάρχησε

στη συνάντηση Κ. Πουλάκη – Θ. Θεοδώρου στην Αθήνα

Το αίτημα για την παραχώρηση στο δήμο Βόλου της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, κυριάρχησε -σύμφωνα με πηγές του δήμου- στη χθεσινή συνάντηση που είχαν στην Αθήνα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου και ο γενικός γραμματέας του δήμου, Στέλιος Διαμαντίδης. Ο δήμος Βόλου φαίνεται ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην ικανοποίηση του αιτήματός του, για το οποίο έχει υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση προ μηνών στο ΤΑΙΠΕΔ.

Την παραχώρηση στο δήμο της χερσαίας ζώνης του λιμανιού προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών, φαίνεται να στηρίζει και ο κ. Πουλάκης, στον οποίο παρουσιάστηκε η πρόταση του δήμου Βόλου.

Τη συνάντηση με στόχο τη διεκδίκηση της χερσαίας ζώνης είχε προαναγγείλει σε τηλεοπτική του εμφάνιση, ο αιρετός δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή μάλιστα την είδηση της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Πάτρας στο δήμο Πατρέων, θέμα που είχε αναδείξει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μέσα από τη στήλη των παραπολιτικών του στο φύλλο της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου.

Στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης στο υπουργείο εσωτερικών, από το δήμο Βόλου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, κ. Κώστα Πουλάκη, συναντήθηκαν στην Αθήνα, ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου, κ. Θάνος Θεοδώρου και ο γενικός γραμματέας του δήμου, κ. Στέλιος Διαμαντίδης, υπ’ όψιν του οποίου έθεσαν μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την πόλη του Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, ο κ. Πουλάκης άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που του τέθηκαν και έδειξε ενδιαφέρον να συμβάλει στην επίλυσή τους, είτε αφορούν τη δική του αρμοδιότητα, είτε άλλων υπουργείων, ασκώντας τις αναγκαίες παρεμβάσεις.,

Για το λόγο αυτό και από την αντιπροσωπεία του δήμου Βόλου εκφράστηκαν ευχαριστίες προς τον γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και παράλληλα εκφράζεται αισιοδοξία ότι μεγάλα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν το μέλλον και την προοπτική της πόλης σύντομα θα δρομολογηθούν για την επίλυσή τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου