ΤΟΠΙΚΑ

Πανθεσσαλικό Δίκτυο συνεργασίας κατά των ναρκωτικών

πανθεσσαλικό-δίκτυο-συνεργασίας-κατ-700181

Σημαντική προσπάθεια αναπτύσσεται σε πανθεσσαλικό επίπεδο μεταξύ των φορέων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων από τις εξαρτήσεις. Η προσπάθεια είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μια περίοδο κατά την οποία διατυπώνονται διαρκώς αιτήματα για βοήθεια, από ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη στενωπό της κρίσης και της ανεργίας και οδηγούνται σε εξαρτησιογόνες ουσίες.

Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και αποτέλεσε το επίκεντρο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο η οποία απευθύνονταν στους φορείς που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο και τους εργαζόμενους στις θεραπευτικές μονάδες και τα κέντρα πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, τις μονάδες του ΚΕΘΕΑ και το πρόγραμμα προαγωγής αυτοβοήθειας που δραστηριοποιείται στη Λάρισα.

«Οι εργαζόμενοι στους παραπάνω φορείς, συγκεντρώθηκαν, με στόχο κατ’ αρχήν να έρθουν σε επαφή, να παρουσιάσουν το έργο τους, αλλά και να το επικαιροποιήσουν, διότι υπάρχει διαρκής εξέλιξη. Η πρώτη συνάντηση ήταν πολύ σημαντική, διότι οδήγησε τελικά σε μια ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Λάρισα, απευθύνονταν στους εργαζόμενους σε όλους τους παραπάνω φορείς και στη διάρκεια των εργασιών, παρουσιάστηκε η δουλειά που κάνουμε όλοι μας», επισήμανε ο υπεύθυνος του ΟΚΑΝΑ στο Βόλο, ψυχίατρος Θεοδόσης Γιαμουστάρης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η συνάντηση των φορέων πρόληψης και θεραπείας από εξαρτήσεις, επαναλήφθηκε την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία και εξέλιξη του εγχειρήματος.

«Κάθε προσπάθεια συνάντησης και συνεργασίας των ανθρώπων και των επαγγελματιών είναι μόνο καλή. Μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να φέρει, γιατί ουσιαστικά βγαίνουμε από περιχαρακώσεις του παρελθόντος και είναι σημαντικό αυτές οι διαφορετικές προσεγγίσεις να τεθούν σε μια διαλεκτική διαδικασία με στόχο να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα», τόνισε ο κ. Γιαμουστάρης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου