ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτό μέτωπο αντιπαράθεσης στο Ορφανοτροφείο Βόλου

ανοιχτό-μέτωπο-αντιπαράθεσης-στο-ορφ-700417

Να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα που έχει στα χέρια του ο δήμος Βόλου για τη λειτουργία του Ορφανοτροφείου ζητά ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Αγγελος Αγραφιώτης και καλεί ως επιβλέπουσα αρχή το δήμο Βόλου και τον αντιδήμαρχο Βόλου Τάσο Μπατζιάκα να πάρουν θέση.

«Δεν συζητάω με τον κ. Αγραφιώτη για τα θέματα του Ιδρύματος. Θεωρώ ότι η εκλογή του κ. Αγραφιώτη στην προεδρία της διοίκησης του Ορφανοτροφείου ήταν λάθος», ήταν η λακωνική απάντηση του αντιδημάρχου Βόλου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Τα παραπάνω συντηρούν το κλίμα αντιπαράθεσης που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με αφορμή τη λειτουργία του Ιδρύματος, με φόντο τη σύσκεψη που συγκαλεί ο κ. Αγραφιώτης για αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί στο Ορφανοτροφείο στην οποία έχει προσκαλέσει τους τοπικούς βουλευτές αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και όλες τις μειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, αναζητώντας, όπως λέει, λύση στα οικονομικά προβλήματα που ενδεχομένως να οδηγήσουν το Ιδρυμα σε αναστολή λειτουργίας.

Ο κ. Αγραφιώτης σε μακροσκελή ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, επανέρχεται στο επίμαχο πόρισμα που έχει συνταχθεί από την Κοινωνική Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας το οποίο περιλαμβάνει καταγγελίες μελών της προηγούμενης διοίκησης αλλά και του Κ. Κάβουρα, ταμία στο σημερινό Δ.Σ., και το οποίο μεταξύ άλλων επικαλείται ο δήμος Βόλου ζητώντας την αλλαγή διοίκησης και τη διενέργεια εκλογών. Υπογραμμίζει πως τα όσα καταλογίζονται σε αυτό δεν αφορούν τη δική του θητεία αλλά τα πεπραγμένα της προηγούμενης Διοίκησης – για τα οποία είχαν προηγηθεί καταγγελίες από τους τότε εκπροσώπους του δήμου στο Δ.Σ. του Ορφανοτροφείου.

Εκφράζει επίσης την άποψη ότι έχει «στοχοποιηθεί από το δήμο Βόλου τονίζοντας πως «η απαξίωση του έργου που γίνεται από τη σημερινή διοίκηση αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα του δήμου Βόλου» και επαναλαμβάνοντας ότι δέχεται επιθέσεις «επειδή δεν ανήκει στο τοπικό πολιτικό «σύστημα» που επί χρόνια ελέγχει τις διοικήσεις του Ορφανοτροφείου».

«Ωστόσο -συνεχίζει ο κ. Αγραφιώτης- θέλω να προκαλέσω τον κ. Μπατζιάκα να σταματήσει να πετά την μπάλα στην εξέδρα (βέβαια αυτό το παιχνίδι το γνωρίζει καλά τόσο ο ίδιος από άλλες του ενασχολήσεις, όσο και η παράταξη που εκπροσωπεί) και να μιλήσει ευθέως για την ουσία» και απευθύνει μία σειρά από ερωτήματα όπως γιατί δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα η έκθεση της κοινωνικής συμβούλου της περιφέρειας, γιατί δεν εστάλη κοινωνική λειτουργός στο Ιδρυμα, παρότι αυτό ζητήθηκε από το δήμο Βόλου και γιατί η ΔΕΥΑΜΒ δεν έχει ακόμη προχωρήσει στην εκτέλεση υδραυλικών εργασιών που ζητήθηκαν στο Ιδρυμα, εγγράφως, από τον Απρίλιο.

Τέλος απευθύνει το ερώτημα εάν θα παραστούν ο κ. Μπατζιάκας και οι άλλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της ομάδας πλειοψηφίας στη συνάντηση του Σαββάτου, σε μία στιγμή -όπως αναφέρει- που είναι κομβική για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου