ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν μαθήματα από εθελοντές σε παιδιά απόρων οικογενειών

δωρεάν-μαθήματα-από-εθελοντές-σε-παιδ-700939

Κύκλο δωρεάν μαθημάτων, με εθελοντική προσφορά, ανοίγει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το «Στέκι Αλληλεγγύης για όλους», στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 350 άποροι. Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου, παιδιά απόρων οικογενειών.

Περισσότερα από 40 παιδιά έχουν παρακολουθήσει μέχρι πρότινος τα δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, τα οποία φέτος αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Οκτωβρίου, μετά τη λήξη των εγγραφών.

Μέχρι στιγμής υπολογίζονται σε 10 οι εκπαιδευτικοί που συνδράμουν εθελοντικά την προσπάθεια, στην πλειοψηφία φιλόλογοι, δάσκαλοι και ξενόγλωσσοι εκπαιδευτικοί, ενώ όπως αναφέρει η Μαρία Νεοφώτιστου, υπεύθυνη για το «Στέκι Αλληλεγγύης» υπάρχει ανάγκη και από μαθηματικούς, ενός τουλάχιστον, για την κάλυψη των αιτημάτων που διατυπώνονται.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προσπάθεια συγκέντρωσης σχολικών ειδών, όπως τετράδια, μαρκαδόροι, σχολικές τσάντες, μπλοκ ζωγραφικής, τα οποία διανέμονται σε παιδιά άπορων οικογενειών.

Δεκάδες οι περιπτώσεις των απόρων που απευθύνονται στο Στέκι Αλληλεγγύης και ζητούν βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη καθημερινότητά τους. Ανθρωποι που παλαιότερα είχαν δική τους δουλειά και βρέθηκαν σε δυσχερή οικονομική κατάσταση λόγω της κρίσης, οικογενειάρχες που είναι άνεργοι, ζητούν βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, αλλά και τη συνδρομή των εθελοντών εκπαιδευτικών, προς όφελος των παιδιών τους.

«Πολλές είναι οι περιπτώσεις που καθημερινά ζητούν τη βοήθειά μας, σχολικά για τα παιδιά τους, λίγα τρόφιμα για τις οικογένειές τους» επισημαίνει η κ. Νεοφώτιστου, η οποία σημειώνει παράλληλα ότι έχουν μειωθεί δραματικά οι προσφορές του κόσμου σε τρόφιμα, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζουν όλοι και κυρίως οι συνταξιούχοι».

Οι εθελοντικές δράσεις που αναπτύσσονται «είναι κατάθεση ψυχής και παίρνουμε κουράγιο από τον απλό κόσμο, διότι δεν μας χρηματοδοτεί κανείς. Δεν είμαστε ήρωες, είμαστε απλά άνθρωποι με ευαισθησίες και προσπαθούμε να συνεχίσουμε το έργο που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια», όπως αναφέρει η υπεύθυνη της συγκεκριμένης εθελοντικής δομής. Κλείνοντας, η ίδια υπογραμμίζει ότι ακόμη κι ένα κουτί γάλα, μια σάλτσα ή ένα πακέτο μακαρόνια είναι σημαντικά και απαραίτητα για τη διατροφή μιας οικογένειας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου