ΤΟΠΙΚΑ

Ιωάννα Παπαδημητρίου: Η Μαγνησία δικαιούται νέο δικαστικό μέγαρο

ιωάννα-παπαδημητρίου-η-μαγνησία-δικα-700950

Συνεχίζει τον αγώνα για ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου και δεν τον σταματά, όπως κάνει εδώ και πολλά – πολλά χρόνια, όμως είναι πλέον πεπεισμένος ότι και σήμερα δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να λυθεί το πρόβλημα.

Με δήλωσή της η πρόεδρος του Συλλόγου, Ιωάννα Παπαδημητρίου, επισημαίνει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι συνεργάστηκαν με τους εργαζόμενους στις αρμόδιες διευθύνσεις της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, συμμετείχαν στην άτυπη επιτροπή και συνεχίζουν μέχρι και τώρα την προσπάθεια ώστε ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου να ενημερωθεί για το θέμα.

Οπως ενημερώνει, «ο Σύλλογος των εργαζομένων διεκδικεί εδώ και πολλά χρόνια την ανέγερση ενός νέου δικαστικού μεγάρου με αιτήματα προς όλους τους αρμόδιους φορείς».

Δυστυχώς ο δικηγορικός κόσμος δεν ήταν στο σύνολό του σύμμαχος στις προσπάθειες αυτές, λέει η ίδια, τονίζοντας παράλληλα ότι «ίσως θα πρέπει να θυμίσουμε εδώ τις προτάσεις του για επέκταση του υπάρχοντος κτιρίου, ενώ ήταν γνωστό ότι αυτό έχει κηρυχθεί διατηρητέο και ο νόμος απαγορεύει ρητά οποιαδήποτε παρέμβαση.

Αυτές οι προτάσεις πέραν του ότι ουδέποτε υπήρχε πολιτική βούληση είναι ο κύριος λόγος συνέχισης της ταλαιπωρίας όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και των δικηγόρων και των πολιτών που προέρχονται καθημερινά στο δικαστικό μέγαρο Βόλου».
Η τελευταία προσπάθεια των εργαζομένων στα δικαστήρια διά της υπηρεσίας έγινε τον περασμένο Ιανουάριο. Η κ. Παπαδημητρίου λέει ότι «η απάντηση του υπουργείου δικαιοσύνης ήταν ότι τα τετραγωνικά μέτρα σύμφωνα με τον οικοδομικό οργανισμό αρκούν για τους εργαζόμενους στο χώρο.

Εκ των υστέρων βέβαια η υπογράφουσα το έγγραφο μας είπε ότι δεν είχε λάβει υπόψη της την ιδιαιτερότητα κατασκευής (μεγάλοι διάδρομοι, μεγάλα ακροατήρια κλπ). Πρότεινε δε με το ίδιο έγγραφο ως πιθανή λύση για δημιουργία ενός ακροατηρίου την μεταστέγαση των γραφείων του δικηγορικού συλλόγου Βόλου
Η δική μας απάντηση ήταν η εξής: το δικαστικό μέγαρο Βόλου δεν υστερεί μόνο σε ακροατήρια, υστερεί σε γραφεία σε χώρους υγιεινής σε χώρους αρχείων, στάθμευσης σε εξόδους κινδύνου».

Από αυτή τη σκοπιά, συνεχίζει η ίδια, οι εργαζόμενοι αντέδρασαν στο έγγραφο του υπουργείου, το οποίο μετά την ομολογουμένως έντονη αντίδραση του σημερινού προέδρου του δικηγορικού συλλόγου δέχτηκε να ακούσει όλους τους εμπλεκόμενους και εξήγγειλε τη σύσταση μιας άτυπης επιτροπής με αντικείμενο την εξεύρεση λύσης.
«Σαν εργαζόμενοι συνεργαστήκαμε με τους εργαζόμενους στις αρμόδιες διευθύνσεις της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου δικαιοσύνης, συμμετείχαμε στην άτυπη επιτροπή και συνεχίζουμε μέχρι τώρα την προσπάθεια να ενημερωθεί ο νέος γ.γ. του υπουργείου, πλην όμως, είμαστε πεπεισμένοι ότι ούτε και σήμερα υπάρχει πολιτική βούληση να λυθεί το πρόβλημα.
Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάζαρο Γαϊτάνη για τη συμπαράσταση στον αγώνα μας, θυμίζουμε δε όμως προς κάθε κατεύθυνση ότι διάσπαση δικαστικών υπηρεσιών δεν δεχόμαστε. Η Μαγνησία δικαιούται ένα νέο δικαστικό μέγαρο» καταλήγει στη δήλωσή της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου