ΤΟΠΙΚΑ

Νέο μπλόκο σε πλειστηριασμούς στο Βόλο

νέο-μπλόκο-σε-πλειστηριασμούς-στο-βόλ-701267

Διαμαρτυρίες χθες το μεσημέρι στα Δικαστήρια Βόλου στους πλειστηριασμούς ακινήτων. Μέλη της Κίνησης Πολιτών Μαγνησίας Ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Κατασχέσεις προσπαθούσαν να αποτρέψουν τη διενέργεια προγράμματος πλειστηριασμού.

Η εκτέλεση αφορούσε τρεις πλειστηριασμούς. Η αίθουσα, που παραχώρησε το Ειρηνοδικείο ήταν γεμάτη από κόσμο, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ Εστιατορίων Γιάννης Γρηγορίου αλλά και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνας Πλαστάρας που πήγε για να ενημερωθεί τι γίνεται με τη διαδικασία.

Οι δύο πρώτοι πλειστηριασμοί σύμφωνα με πληροφορίες δεν υλοποιήθηκαν. Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών φώναζαν συνθήματα και ζητούσαν να σταματήσει η διαδικασία. Ενδιαφέρον δεν παρουσιάστηκε.

Ο τρίτος πλειστηριασμός που αφορούσε σε αγροτεμάχιο τελικά εκτελέστηκε κανονικά και κατοχυρώθηκε στην Τράπεζα που είχε εκκινήσει και τη διαδικασία, με το αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, να κρίνεται από την Επιτροπή παράνομο καθώς η ανάγνωση του κήρυκα λόγω της αναστάτωσης που επικρατούσε δεν ακούστηκε.

Τελικά η συνεδρίαση έληξε και τα μέλη της Κίνησης όπως και όλοι οι διεκπεραιωτές του προγράμματος αποχώρησαν ειρηνικά.

Να σημειωθεί ότι στην αίθουσα συνεδρίασης υπήρχε διακριτική παρουσία αστυνομικών.

Σε δηλώσεις του για τους πλειστηριασμούς ο κ. Γρηγορίου είπε ότι καλεί όλους τους επαγγελματίες του κλάδου την ερχόμενη Τετάρτη να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία – συνταγματική συμπαράσταση απέναντι σε κάθε πολίτη ή επιχειρηματία που αντιμετωπίζει πρόβλημα.

«Ολοι μαζί μπορούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά διευκρινίζοντας ότι «υπερασπιζόμαστε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους πολίτες που λόγω κρίσης έχουν οφειλές σε Τράπεζες και Δημόσιο έως 200.000 – 250.000 ευρώ, όταν αυτές δεν αφορούν ΦΠΑ και σε κάθε περίπτωση δεν αφορούν ποινικά αδικήματα».

Από την πλευρά του ο κ. Πλαστάρας που ρωτήθηκε, είπε ότι η ΟΕΒΕΜ εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει τους επαγγελματίες.

Να επισημανθεί πάντως ότι από τη νέα χρονιά οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Μέλη της Κίνησης Πολιτών και του ΕΠΑΜ λένε ότι μέχρι τότε για τους πλειστηριασμούς που εκτελούνται στα Δικαστήρια υπάρχει η νομική οδός υπεράσπισης των οφειλετών, καθώς το άρθρο 120 του Συντάγματος δίνει τη δυνατότητα στους Ελληνες πολίτες να αντιστέκονται όταν με βίαιο τρόπο καταλύεται το Σύνταγμα και τα δικαιώματά τους.

Η Κίνηση διοργανώνει την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Βόλου με κεντρικό ομιλητή το δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγο Αναστάσιο Κώνστα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου