ΤΟΠΙΚΑ

Ασφαλιστικά μέτρα για κεραία στους Αγ. Αναργύρους

ασφαλιστικά-μέτρα-για-κεραία-στους-αγ-701413

Ξεσηκωμός χθες το απόγευμα, στην οδό Ζαλόγγου στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων. Μικροί και μεγάλοι βγήκαν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν για την κεραία που «ξεφύτρωσε» μέσα από καμινάδα, σε ταράτσα οικοδομής σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους και από το γήπεδο της Αγίας Αννας όπου καθημερινά προπονούνται δεκάδες παιδιά. Καθολικό αίτημα, να φύγει η κεραία από τη γειτονιά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον γιατρό εργασίας και κάτοικο της περιοχής, Νίκο Σερβετά, προ δεκαημέρου οι περίοικοι διαπίστωσαν την ύπαρξη της κεραίας μέσα σε καπνοδόχο, στην ταράτσα διώροφης κατοικίας. «Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι η κεραία είναι χαμηλής εμβέλειας. Ομως και μόνο επειδή υπάρχει πιθανότητα η ακτινοβολία να προκαλεί καρκίνο, δεν θα επιτρέψουμε να παραμείνει η κεραία. Η κεραία πρέπει να κατέβει κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο», ανέφερε ο ίδιος.

Οπως επεσήμανε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, θα φέρουν ειδικό μηχάνημα για να κάνουν μέτρηση της ακτινοβολίας στη γειτονιά και θα απαιτήσουν την απομάκρυνσή της.

«Η κεραία πρέπει να φύγει. Ανησυχούμε για την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας. Σήμερα σηκώθηκα με πονοκέφαλο. Η κεραία δεν θα μείνει, θα τη ρίξουμε», είπε από την πλευρά του ο κάτοικος της περιοχής Βάιος Καραΐσκος.

Οι κάτοικοι με ντουντούκα καλούσαν τον ιδιοκτήτη της οικοδομής να απομακρύνει την κεραία.

Στο σημείο την εμφάνισή του έκανε ο αιρετός δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Χρ. Στεφόπουλο και τον ειδικό σύμβουλο Γ. Σκλια.

Μιλώντας στους κατοίκους που τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα, ο κ. Μπέος υποστήριξε ότι νομικά η εταιρεία και ο ιδιοκτήτης της οικοδομής είναι καλυμμένοι. «Ηθικά είναι εκτεθειμένος ο ιδιοκτήτης που επέτρεψε να τοποθετηθεί η κεραία στην οικοδομή του προφανώς για κάποιο αντίτιμο. Εμείς και χώρο μπορούμε να δώσουμε στις εταιρείες για να μην είναι οι κεραίες μέσα σε κατοικημένη περιοχή και χωρίς αντίτιμο. Δεν μπορούμε βάσει Νόμου να κάνουμε κάτι. Το ψάξαμε», είπε ο κ. Μπέος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχουν δύο δρόμοι. «Ή την κατεβάζουμε παίρνοντας το νόμο στα χέρια μας κάτι με το οποίο δεν συμφωνώ. Δεν είναι σωστό και θα υπάρχουν επιπτώσεις. Ή συγκεντρώνετε υπογραφές, βάζει ο δήμος δικηγόρο και καλύπτει τα νομικά έξοδα και πάμε όλοι μαζί στα δικαστήρια να καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα, μήπως και πετύχουμε κάτι», πρόσθεσε ο κ. Μπέος, υπογράφοντας και ο ίδιος στις καταστάσεις για την απομάκρυνση της κεραίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου