ΤΟΠΙΚΑ

Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς: Χρειάζεται άλλο μοντέλο ανάπτυξης

δίκτυο-ανανεωτικής-αριστεράς-χρειάζ-703122

Την ανάγκη νέες πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, της Οικολογίας των Ενεργών Πολιτών να αναδείξουν ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς.

Το μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Αρης Τσουκνίδας είπε ότι χρειάζεται συνδιαμόρφωση απόψεων και θέσεων γύρω από ένα νέο σχέδιο που να αποτελεί σταθερή πολιτική θέση.

«Εμείς στους έξι μήνες λειτουργίας του Δικτύου παρουσιάσαμε την πρότασή μας για το ασφαλιστικό, ενώ τώρα επεξεργαζόμαστε τα θέματα της Παιδείας. Διαθέτουμε τις δυνάμεις μας, αλλά δεν μπορούμε να βαδίσουμε μόνοι μας», επισήμανε ο ίδιος.

Μετά από έξι χρόνια παρατεταμένης κρίσης η χώρα και οι πολίτες συνεχίζουν να είναι σε απόγνωση. Το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να ανανεωθεί.

«Δεν είδε τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Συνεχίζει να έχει απλώς τη διαχείριση της κρίσης. Δεν υπάρχει όμως κάτι που να δείχνει προοπτική για την έξοδο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς έχει καταθέσει την πρότασή του για ένα νέο μοντέλο παραγωγικής συγκρότησης.

«Ωστόσο εδώ και 1,5 χρόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στην άκρη το οικολογικό πρόσταγμα», είπε.

Ειδική αναφορά έκανε και στο νέο τοπίο με τις τηλεοπτικές άδειες τονίζοντας ότι αυτό δεν λύνει τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί.

«Μετά από δεκατρείς μήνες λεονταρισμού βλέπουμε τη δημιουργία ενός στενού καρτέλ διαπλοκής με έλλειψη πλουραλισμού, χωρίς ένα νέο σύστημα που να βγάζει τη νομιμότητα, να δείχνει τους κανόνες λειτουργίας. Δεν μπορεί να προτάσσεται το οικονομικό συμφέρον έναντι των κανόνων δημοκρατίας» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαγνησίας Παντελής Μαστρογιάννης είπε ότι «το Δίκτυο παρεμβαίνει και τοπικά και αναζητεί λύσεις. Η περιοχή απαξιώνεται και υποβαθμίζεται τα τελευταία χρόνια. Η κοινωνία των πολιτών πρέπει να ενεργοποιηθεί».

Ο ίδιος σημείωσε ότι η αντιπαράθεση με τους φορείς για την Κάρλα, το νερό της Πορταριάς, δείχνει ότι η κοινωνία έχει πρόβλημα. «Χρειάζεται να διαμορφωθεί χώρος διαλόγου. ΟΛΒ και αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου θα μεταφερθούν στο υπερταμείο. Με ποιες θέσεις θα πάνε οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις να αντιδράσουν στο ζήτημα;» αναρωτήθηκε κι επισήμανε ότι οι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα και η περιοχή δεν μπορεί να σηκώσει άλλη επιβάρυνση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου