ΤΟΠΙΚΑ

Πρόσδεση σκαφών στο καταφύγιο του Πλατανιά

πρόσδεση-σκαφών-στο-καταφύγιο-του-πλα-705219

Κοινοποιήθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Κεντρικού Λιμενάρχη Βόλου για την πρόσδεση σκαφών στο αλιευτικό καταφύγιο Πλατανιά Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την απόφαση, από την 1η Ιουνίου και μέχρι 20 Σεπτεμβρίου κάθε έτους απαγορεύεται καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο η μόνιμη αγκυροβολία, πρυμνοδέτηση ή πλαγιοδέτηση σκαφών από το φανό εισόδου λιμένα έως και είκοσι μέτρων Βορειοανατολικά του εσωτερικού μέρους του κρηπιδώματος του αλιευτικού καταφυγίου Πλατανιά.

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται μόνο η προσωρινή αγκυροβολία, πρυμνοδέτηση ή πλαγιοδέτηση για λόγους έκτακτης ανάγκης ή ανωτέρας βίας όπως διακομιδή ασθενών, εξυπηρέτηση θαλάσσιων ταξί των οποίων η έδρα δεν είναι ο Πλατανιάς, αποεπιβίβαση επιβατών τρατών σκαφών που εκτελούν θαλάσσιες εκδρομές, των οποίων αφετηρία δεν είναι ο Πλατανιάς, ιστιοπλοϊκών σκαφών και περιπολικών σκαφών του Λιμενικού Σώματος λόγω ανωτέρας βίας όπως μηχανική βλάβη, δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Σε περίπτωση ταυτόχρονης ανάγκης αγκυροβολίας η προτεραιότητα καθορίζεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου / Λιμενικό Τμήμα Αγίας Κυριακής Τρικκέρων.

Οι παραβάτες υπόκεινται σε διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 157 ΚΔΝΔ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου