ΤΟΠΙΚΑ

Κατάσχεση σε λογαριασμό του δήμου Βόλου

κατάσχεση-σε-λογαριασμό-του-δήμου-βόλ-705261

Στην κατάσχεση ποσού ύψους 466.000 ευρώ από έναν από τους πέντε τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί ο δήμος Βόλου, προχώρησε τράπεζα στην οποία υπήρχαν οφειλές από το 2009. «Ψυχρολουσία» στην οικονομική υπηρεσία του δήμου που είδε ξαφνικά το υπόλοιπο του ενός λογαριασμού να μειώνεται κατά σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ χωρίς καμία προειδοποίηση…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στην οικονομική υπηρεσία του δήμου Βόλου, σήμανε… συναγερμός προ ημερών, οπότε και διαπιστώθηκε ότι από έναν από τους πέντε συνολικά λογαριασμούς που διατηρεί ο δήμος σε συγκεκριμένη τράπεζα, κατασχέθηκε ποσό ύψους 466.000 ευρώ.

Οπως έγινε γνωστό, η τράπεζα τράβηξε από το λογαριασμό του δήμου το συγκεκριμένο ποσό σε εκτέλεση δικαστικής απόφασης την οποία είχε κερδίσει το 2013, ήταν άμεσα εκτελεστή αλλά ποτέ μέχρι πριν από λίγες ημέρες δεν είχε… εκτελεστεί.

Το ποσό αφορά σε πληρωμή λογαριασμών για το έργο αποχέτευσης λυμάτων στον πρώην δήμο Πορταριάς και στην κοινότητα Μακρινίτσας, προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ.

Ο εργολάβος που είχε αναλάβει τότε το έργο, είχε εκχωρήσει την πληρωμή των λογαριασμών στην Pro Bank. Εως και το 2011 η πληρωμή των λογαριασμών του έργου γινόταν από το δήμο Βόλου απευθείας στην τράπεζα στην οποία είχαν εκχωρηθεί οι λογαριασμοί.

Ωστόσο μετά το κλείσιμο της συγκεκριμένης τράπεζας και την απορρόφησή της από την Εθνική, οι λογαριασμοί σταμάτησαν να πληρώνονται.

Η τράπεζα προσέφυγε στη δικαιοσύνη και κέρδισε την υπόθεση σε βάρος του δήμου Βόλου. Μάλιστα το 2013 ο δήμος καλούνταν με βάση την άμεσα εκτελεστή δικαστική απόφαση να καταβάλλει στην τράπεζα το ποσό των 466.000 ευρώ που όμως δεν κατέβαλε άγνωστο γιατί.

Η τράπεζα μετά από τρία χρόνια προχώρησε στην κατάσχεση του ποσού που της επιδικάστηκε, από λογαριασμό του δήμου, που όμως δεν είναι μισθοδοσίας για να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Η υπόθεση προκάλεσε αναστάτωση στην οικονομική υπηρεσία, καθώς θα μπορούσε να είχε γίνει διακανονισμός για την αποπληρωμή του ποσού σε δόσεις. Η κίνηση της τράπεζας να κατασχέσει το ποσό, προκάλεσε δυσαρέσκεια στη δημοτική αρχή. Μάλιστα εντός των ημερών ξεκινά έρευνα αγοράς για τη μεταφορά των λογαριασμών του δήμου σε άλλη τράπεζα με ευνοϊκότερους όρους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου