ΤΟΠΙΚΑ

Κεραία μέσα στην καμινάδα αποκάλυψε ο έλεγχος της πολεοδομίας

κεραία-μέσα-στην-καμινάδα-αποκάλυψε-ο-712911

Ανάστατοι οι κάτοικοι στην Αγριά ζητούν άμεση απομάκρυνση της κεραίας

Τους χειρότερους φόβους των κατοίκων της Αγριάς ότι μέσα από την καμινάδα που ξεπρόβαλλε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο στο παλιό κτίριο του ΟΤΕ κρύβεται κεραία κινητής τηλεφωνίας επιβεβαίωσε αυτοψία κλιμακίου της διεύθυνσης πολεοδομίας του Δήμου Βόλου. Αναμένεται η έκθεση του πορίσματος για το αν τόσο η κατασκευή όσο και η κεραία τοποθετήθηκαν παράνομα, προκειμένου να κινηθούν οι απαραίτητες εργασίες. Ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής ήδη βρίσκονται σε… αναμμένα κάρβουνα.

Σύμφωνα με τον πρώην αντιδήμαρχο και κάτοικο της Αγριάς, Μπάμπη Ζάχο, ο κόσμος στην περιοχή άρχισε να θορυβείται όταν είδε να γίνονται στη διάρκεια Σαββατοκύριακου εργασίες στην ταράτσα του παλιού κτιρίου του ΟΤΕ.

Είχαν ρωτήσει τους εργάτες τι κάνουν και είχαν πάρει απάντηση ότι προχωρούν σε εργασίες μόνωσης της ταράτσας. Με το πέρας όμως των εργασιών από την ταράτσα «ξεφύτρωσε» καμινάδα.

Προχθές, την περιοχή επισκέφθηκε κλιμάκιο της πολεοδομίας για να κάνει αυτοψία. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Σταυρίδη, εντός των ημερών αναμένεται να συνταχθεί η έκθεση του πορίσματος. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν η κεραία έχει τεθεί σε λειτουργία και αν είναι όντως σε λειτουργία, αν εκπέμπει μέσα στα προβλεπόμενα όρια. «Δεν έχουμε μηχανήματα μέτρησης και δεν μπορούμε να ξέρουμε», υπογράμμισε ο κ. Σταυρίδης, τονίζοντας ότι με βάση το πόρισμα ο Δήμος θα πράξει τα δέοντα.

Οι κάτοικοι ωστόσο είναι αναστατωμένοι. «Κεραία υπάρχει και λειτουργεί. Επειδή μάλιστα ξέρω τι απαιτείται για την αδειοδότηση μιας εγκατάστασης, επισημαίνω ότι το θέμα δεν πέρασε από την επιτροπή ποιότητας ζωής. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο τις διαδικασίες ξηλώματος της κεραίας, που βρίσκεται μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή σε απόσταση μόλις 60 μέτρων από το δημοτικό σχολείο», σημείωσε ο κ. Ζάχος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου