ΤΟΠΙΚΑ

Νέοι σταθμοί σε Βόλο, Λάρισα για την ατμοσφαιρική ρύπανση

νέοι-σταθμοί-σε-βόλο-λάρισα-για-την-ατμ-780600

Δύο νέοι σταθμοί παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εγκαταστάθηκαν στο Βόλο και τη Λάρισα αντικαθιστώντας τους παλιούς, που είχαν συμπληρώσει το όριο ζωής τους.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι νέοι αναλυτές αιωρούμενων σωματιδίων PM10 που τοποθετήθηκαν στις έδρες των Περιφερειακών Ενοτήτων Λάρισας και Μαγνησίας και Σποράδων εντάσσονται στο δίκτυο του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης.

«Σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ εγκαταστήσαμε νέους σταθμούς παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Λάρισα και το Βόλο. Παρά την καθυστέρηση στη διαδικασία, καθώς ο διαγωνισμός ήταν κοινός για όλη την χώρα, πρόκειται να έχουμε πλέον σαφή και αξιόπιστα δεδομένα, έτσι ώστε να προβαίνουμε στη λήψη των απαραίτητων μέτρων, όποτε χρειαστεί» είπε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

«Στόχος είναι», πρόσθεσε ο ίδιος, «η προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και του ίδιου του ανθρώπου». Στο προσεχές μέλλον υπάρχει η πρόβλεψη να τοποθετηθούν αντίστοιχοι σταθμοί σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου