ΤΟΠΙΚΑ

Δώρισε αγρόκτημα 25 στρεμμάτων στην Κιβωτό του Κόσμου

δώρισε-αγρόκτημα-25-στρεμμάτων-στην-κιβ-781063

Μεγαλείο ψυχής από τον Κώστα Λούλη. Ο γνωστός βιομήχανος της πόλης προσέφερε μία ολόκληρη έκταση 25 στρεμμάτων στο Διμήνι για την Κιβωτό του Κόσμου. Τριάντα πέντε παιδιά, σε πρώτη φάση και 80 μέχρι τέλος του χρόνου θα βρουν «στέγη και αγάπη» σε ένα χώρο, που πραγματικά θυμίζει παράδεισο επί της γης.

Είναι η προσωπική κατοικία του Κώστα Λούλη, την οποία με μεγάλη χαρά, όπως ο ίδιος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, και χωρίς καμία δεύτερη σκέψη αποφάσισε μαζί με τη σύζυγό του να δωρίσει στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου».

Αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Μάλιστα, εξέφρασε την έκπληξή του, όταν χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε μαζί του για να επιβεβαιώσει την πληροφορία που έφτασε στα δημοσιογραφικά μας γραφεία: «Πράγματι είναι αλήθεια», μας είπε ο κ. Κων. Λούλης. «Το αποφάσισα μαζί με τη σύζυγό μου και έτσι η δωρεά έγινε πράξη. Η Κιβωτός του Κόσμου»είναι μία οργάνωση που έχει να παρουσιάσει πολύ σπουδαίο έργο. Ο πατήρ Αντώνιος που ηγείται αυτής της οργάνωσης αποτελεί υπόδειγμα αλτρουισμού, εθελοντικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Με έχει συγκινήσει το έργο του σε όλη την Ελλάδα, καθώς υπό την σκέπη του έχουν βρει στέγη, θαλπωρή και μία μεγάλη αγκαλιά 400 περίπου παιδιά στις δομές που έχουν δημιουργηθεί στην Αττική, τη Χίο και τα Γιάννενα. Επιτελεί ένα έργο θεάρεστο και είμαι πολύ ευτυχισμένος που μπόρεσα και εγώ με τις δικές μου δυνάμεις να συνδράμω σε αυτό. Πάντα ήθελα να προσφέρω σε αυτό τον τομέα. Η συγκυρία με βοήθησε και αυτό έγινε πράξη», πρόσθεσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Λούλης ιδιαίτερα συγκινημένος.

Είναι δε τόση η ικανοποίησή του, που μιλάει και περιγράφει σαν μικρό παιδί τα συναισθήματα που ένιωσε, βλέποντας 35 παιδιά που έφτασαν ήδη στο Βόλο, ξεναγήθηκαν στους χώρους που θα στεγάσουν την «Κιβωτό του Κόσμου» στην μεγάλη έκταση στο Διμήνι, αλλά είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το Πήλιο μαζί με τους συνοδούς τους.

Η έκταση, η οποία δωρίστηκε στην «Κιβωτό του Κόσμου», είναι 25 στρέμματα. Εκτός από το κυρίως κτίριο της οικίας του ζεύγους Λούλη, στο οποίο έγιναν μικροπαρεμβάσεις, στο αγρόκτημα υπάρχουν ζώα, εγκαταστάσεις ελαιοτριβείο και τυροκομείο, πετρόμυλος, αλλά και θερμοκήπια οπωρολαχανικών.

Η νέα δομή στο Βόλο

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Κιβωτός του Κόσμου αναζητεί προσωπικό για την στελέχωσή του Κέντρου που θα λειτουργήσει στη συγκεκριμένη έκταση.

Ειδικότερα, ζητούνται Νηπιαγωγοί, Παιδαγωγοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Μάγειρας/μαγείρισσα, Οδηγός με επαγγελματικό δίπλωμα, Συντηρητής κτιρίων – κηπουρός, με εμπειρία για εργασία σε Σπίτι Φιλοξενίας Παιδιών στον Βόλο. Αποστολή βιογραφικών στο email: kivotospogoniani @gmail.com.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.

Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.

Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά ζουν με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα.

Επίσης, κύριο μέλημα της Κιβωτού είναι όταν υπάρχει γονέας που ενδιαφέρεται για το παιδί και έχει την ικανότητα να το φροντίσει, να μη γίνεται απομάκρυνση από την οικογένεια. Ακόμα και στις περιπτώσεις που είναι μονογονεϊκές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, εφόσον απευθυνθούν στις υπηρεσίες, μπορέσουν να έχουν στήριξη σε πολύ βασικές τους ανάγκες, όπως τα τρόφιμα, ο ρουχισμός, η ιατρική περίθαλψη και όλα όσα χρειάζονται για να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Παράλληλα, οι οικογένειες λαμβάνουν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, συμμετέχουν σε ομάδες γονέων με ειδικούς σε θέματα οικογενειακών σχέσεων, ενημερώνονται για προγράμματα κατάρτισης, ώστε να ενδυναμωθούν και να αναλάβουν την ευθύνη των παιδιών τους.

Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον εικοσιεξάχρονο ιερέα, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά, την ανιδιοτελή προσφορά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου