ΤΟΠΙΚΑ

Στη Ζαγορά σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

στη-ζαγορά-σήμερα-ο-υπουργός-αγροτική-786263

Στη Ζαγορά θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από της ιδρύσεως του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς και κορυφώνονται αύριο Κυριακή με την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε επίτιμο δημότη Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, περιλαμβάνει χαιρετισμούς επισήμων, ομιλία για την ιστορία του Συνεταιρισμού και τη συνεταιριστική παράδοση των 100 χρόνων και ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελου Αποστόλου.

Θα αναπτυχθούν οι θέσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων από μέλη των κοινοβουλευτικών ομάδων ή εκπροσώπους τους από τα κεντρικά όργανα. Κεντρικό θέμα των πολιτικών ομιλιών θα είναι: «Αγροτική συνεταιριστική επιχειρηματικότητα, Προϋποθέσεις και προοπτικές για ανάπτυξη στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές».

Το θέμα θα αναπτύξει από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Βουλευτής Λακωνίας και υπεύθυνος για τα αγροτικά ζητήματα, Σταύρος Αραχωβίτης και αντίστοιχα από πλευράς Ν.Δ. ο Βουλευτής Κοζάνης, Γεώργιος Κασαπίδης.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα εκπροσωπήσει το μέλος της Κεντρικής Γραμματείας Αγροτικού Τομέα και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας, Δημήτριος Λουφόπουλος. Το Κ.Κ.Ε. θα εκπροσωπήσει για το θέμα ο Βουλευτής Μαγνησίας, Κωνσταντίνος Στεργίου. Το Ποτάμι θα εκπροσωπήσει ο υπεύθυνος του κόμματος για τα αγροτικά ζητήματα, Σπυρίδων Καχριμάνης, που είναι και ο ίδιος συνεταιριστής.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα εκπροσωπούνται για το θέμα από τον Βουλευτή Λάρισας, Βασίλειο Κόκκαλη. Σχετικά με το κεντρικό ζήτημα θα αναπτύξει την ομιλία του και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλειος Λεβέντης, ο οποίος θα παρίσταται στις εκδηλώσεις.

Με βάση την ίδια θεματική, θα αναπτύξει την ομιλία του και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, που θα είναι επίσης παρών στη Ζαγορά και η τοποθέτησή του αναμένεται με προσδοκίες για θετικές εξαγγελίες, με στόχο την κυβερνητική στήριξη προς τον Συνεταιρισμό και τα μέλη του.

Παρόντες θα είναι όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι του κοινοβουλίου και της αυτοδιοίκησης από τη Μαγνησία, όπως οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο βουλευτής της Ν.Δ. και οι αντιπεριφερειάρχες από τη Μαγνησία. Παρούσα θα είναι και η υφυπουργός από τη Μαγνησία Χρυσοβελώνη Μαρίνα. Ολοι θα απευθύνουν επίσημο χαιρετισμό.

Επίσης θα αναπτυχθεί ομιλία για την ιστορική πορεία των 100 χρόνων του Αγροτικού Συνεταιρισμού από τον Διευθυντή της Οργάνωσης, Διονύσιο Βαλασσά.

Το ίδιο βράδυ, στις 10 μ.μ., διοργανώνεται συναυλία λαϊκού τραγουδιού με το Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Βολιώτισσα Βιολέτα Ντάγκαλου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, στις 10 μ.μ, με λαϊκά και νησιωτικά τραγούδια. Μαζί του η Σοφία Παπουλάκου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται, όπως προαναφέρθηκε, αύριο Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου με την υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στις 9 π.μ. στον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς. Θα τελεστεί Θεία Λειτουργία με την έναρξη της Ινδίκτου, δηλαδή του νέου εκκλησιαστικού έτους, του νέου οικονομικού έτους, αλλά και την υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθιερωμένη ημέρα προσευχής για το περιβάλλον υπό τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Κατόπιν προγραμματίζονται τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Κομνηνού στις 10:30 π.μ. στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς και σύντομή ξενάγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Ζαγοράς η τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Ζαγοράς – Μουρεσίου από το δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Στη 1.30 το μεσημέρι θα παρατεθεί επίσημο γεύμα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς και θα ακολουθήσει συναυλία παραδοσιακής μουσικής με το μουσικό σχήμα «Ραστωδία», το οποίο απαρτίζεται από τους Θανάση Δραγάνη – ούτι, λαούτο Αχιλλέα Τίγκα – νέι, Στράτο Μεγκέ – τραγούδι, κρουστά, Ελεάννα Βαρελά – τραγούδι, Ζήση Γεωργαλιό – κανονάκι.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, εξάλλου, οι εξής πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν έως 30 Σεπτεμβρίου: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Κομνηνού, στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς αφιερωμένη στα 100 χρόνια συνεταιριστικής παράδοσης και αγώνα.

Τέλος, έως τις 5 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η έκθεση φωτογραφίας του Αρχείου Ρούσση στο Ελληνομουσείο (Σχολείο του Ρήγα στη Ζαγορά). Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου και η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου