ΤΟΠΙΚΑ

Καμαρώνουν τις πρωτιές

καμαρώνουν-τις-πρωτιές-791626

Σημαντική πρωτιά κατέκτησε με μεγάλη προσπάθεια και μεθοδικό διάβασμα η 18χρονη Ελευθερία Παπατόλια, απόφοιτη του 3ου ΓΕΛ Βόλου, η οποία εισήχθη στην Ιατρική Θεσσαλονίκης με 19.128 μόρια, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των συμμαθητών της στο σχολείο.

Η δευτερότοκη κόρη του Γιώργου Παπατόλια και της Ελένης Κανάρη, είναι εγγονή του τέως δημάρχου Φερών Κωνσταντίνου Κανάρη, ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και συγκίνηση για την επιτυχία της Ελευθερίας.

Στόχος ζωής ήταν για τη νεαρή απόφοιτη του 3ου ΓΕΛ Βόλου η εισαγωγή της στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και δηλώνει πανευτυχής, διότι έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, ενώ υπογραμμίζει παράλληλα την ουσιαστική στήριξη της οικογένειάς της, των γονέων, των αδελφών, Ανθούλας, η οποία είναι φοιτήτρια Χημείας στο ΑΠΘ, και Κωστή, μαθητή Λυκείου, καθώς και του παππού της. Παράλληλα, τονίζει ότι αφιερώνει τη μεγάλη της επιτυχία στη μνήμη της συνονόματης γιαγιάς της, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγους μήνες.

«Ηταν πάρα πολύ δύσκολος ο αγώνας. Απαιτήθηκε πάρα πολύ διάβασμα, θυσίες, μεθοδικό πρόγραμμα και προσήλωση στο στόχο» επισημαίνει παράλληλα η ίδια, για να προσθέσει ότι όταν γίνεται μεθοδική προσπάθεια, «το αποτέλεσμα μας δικαιώνει στο τέλος».

Η πρωτιά που απέσπασε ήταν το αποτέλεσμα μιας μακράς πορείας που είχε ως στόχο την κατάκτηση της γνώσης, μέσα από σκληρό διάβασμα που ξεκίνησε από τις αρχές της σχολικής της ζωής. Πολύ βασικό είναι παράλληλα για την ίδια να μην υπάρχουν κενά στη γνώση από προηγούμενα χρόνια.

Περιγράφοντας τα συναισθήματά της, υπογραμμίζει ότι «είμαι χαρούμενη γιατί οι κόποι και οι προσπάθειές μου ευοδώθηκαν». Παράλληλα η αριστούχος του 3ου ΓΕΛ Βόλου, τονίζει ότι ήταν ένας αγώνας ο οποίος τελικά είχε αποτέλεσμα, ενώ προσθέτει ότι παίζει καθοριστικό ρόλο ο παράγοντας τύχη, πέρα από την προσπάθεια. Η Ελευθερία περιμένει με ανυπομονησία να ξεκινήσει το ακαδημαϊκό έτος, ενώ προτρέπει τους συνομηλίκους της, «να μην χάνουν την πίστη και το θάρρος τους».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου