ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις στη Ζαγορά ενόψει της επίσκεψης του Πρ. Παυλόπουλου

εκδηλώσεις-στη-ζαγορά-ενόψει-της-επίσ-791723

Πλήθος εκδηλώσεων στη Ζαγορά με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ζαγορίν» και την έλευση του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Ζαγοράς την ερχόμενη Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Σημαντική θέση μεταξύ των εκδηλώσεων, κατέχει, παράλληλα, η ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά.

Τα παιδιά της Δ’ τάξης του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς παρουσιάζουν και δραματοποιούν το βιβλίο «Ο πρώτος παιδικός συνεταιρισμός» με την συνδρομή της ομάδας ΠΑΖΛ (θεατρικό παιχνίδι). Επίσης θα παρουσιασθούν οι εκδόσεις του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ζαγοράς (αφίσα για την οικολογική καλλιέργεια) και η έκδοση «Σκιτσογραφώντας τον Παπαδιαμάντη – Το μοιρολόγι της φώκιας του Πολυμέρειου Γυμνασίου Ζαγοράς».

Στις 8 μ.μ. ακολουθεί παράσταση θεάτρου σκιών από τον θίασο Π. Φιλιππίδη, η οποία απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους βασισμένη στο βιβλίο «Ο πρώτος παιδικός συνεταιρισμός» με προσφορά φιγούρων του θεάτρου σκιών για τα παιδιά.

Συναυλία έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού με πολυμελές μουσικό σχήμα και τη συνοδεία της τραγουδίστριας Ζωής Τσαλαβρέτα σε έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 μ.μ.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, περιλαμβάνει χαιρετισμούς επισήμων, ομιλία για την ιστορία του Συνεταιρισμού και τη συνεταιριστική παράδοση των 100 χρόνων και ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου.

Το ίδιο βράδυ, στις 10 μ.μ., διοργανώνεται συναυλία λαϊκού τραγουδιού με το Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Βολιώτισσα Βιολέτα Ντάγκαλου στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, στις 10 μ.μ., με λαϊκά και νησιωτικά τραγούδια.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος με τους εξαιρετικούς μουσικούς του θα παρουσιάσει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία καθώς και τραγούδια καταξιωμένων δημιουργών. Στόχος του προγράμματος είναι να διασκεδάσει το κοινό μέσα από την ψυχαγωγία και το ήθος των επιλογών του Γεράσιμου. Μαζί του η Σοφία Παπουλάκου και η Βιολέτα Ντάγκαλου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου με την υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στις 9 π.μ. στον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς. Θα τελεστεί Θεία Λειτουργία με την έναρξη της Ινδίκτου, δηλαδή του νέου εκκλησιαστικού έτους, του νέου οικονομικού έτους, αλλά και την υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθιερωμένη ημέρα προσευχής για το περιβάλλον υπό τον Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.

Κατόπιν προγραμματίζονται τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Κομνηνού στις 10:30 π.μ. στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς και σύντομή ξενάγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Ζαγοράς η τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Ζαγοράς – Μουρεσίου από το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Στη 1.30 το μεσημέρι θα παρατεθεί επίσημο γεύμα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς και θα ακολουθήσει συναυλία παραδοσιακής μουσικής με το μουσικό σχήμα «Ραστωδία», το οποίο απαρτίζεται από τους Θανάση Δραγάνη-ούτι, λαούτο Αχιλλέα Τίγκα-νέι, Στράτο Μεγκέ-τραγούδι, κρουστά, Ελεάννα Βαρελά-τραγούδι, Ζήση Γεωργαλιό-κανονάκι.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, εξάλλου, οι εξής πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν έως 30 Σεπτεμβρίου: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Κομνηνού, στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς αφιερωμένη στα 100 χρόνια συνεταιριστικής παράδοσης και αγώνα.

Εως τις 5 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η έκθεση φωτογραφίας του Αρχείου Ρούσση στο Ελληνομουσείο (Σχολείο του Ρήγα στη Ζαγορά). Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου