ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση αδέσποτων σε παιδιά στην πλατεία Μακρινίτσας

επίθεση-αδέσποτων-σε-παιδιά-στην-πλατ-791841

Από θαύμα σώθηκαν προχθές το μεσημέρι στη Μακρινίτσα από τα δόντια αδέσποτων σκύλων μικρά παιδιά, τα οποία έπαιζαν αμέριμνα στην πλατεία.

Γύρω στη 1 το μεσημέρι γύρω στα δύο – τρία αδέσποτα κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους για να τους ορμίσουν αλλά κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν έγκαιρα την παρουσία τους και κατάφεραν και γλίτωσαν τους μικρούληδες την τελευταία στιγμή.

Τα παιδιά σοκαρίστηκαν αλλά δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς πολίτες τους απομάκρυναν από το σημείο πριν προλάβει να γίνει το κακό.

Πρόκειται για ένα από τα πολλά κρούσματα στην περιοχή. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Κώστας Μυλωνάς, λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι οι επιθέσεις ζώων και μάλιστα όχι μόνο στο κέντρο της πλατείας αλλά και κάτω από αυτή, έξω από το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Οπως δήλωσε, αγέλη αποτελούμενη από δέκα αδέσποτα σκυλιά σκορπίζει στην περιοχή φόβο και τρόμο.

«Εχουμε απευθυνθεί στη δημοτική αρχή Βόλου. Πρέπει οπωσδήποτε να ληφθούν μέτρα πριν τραυματιστεί άνθρωπος. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια αλλά τον τελευταίο χρόνο οξύνθηκε, κάθε ημέρα γίνεται πιο έντονο, περισσότερο αισθητό.

Πρόσφατα οικογένεια Ελλήνων που κατοικεί στο Λουξεμβούργο και έκανε διακοπές στη Μακρινίτσα έπεσε θύμα επίθεσης, ενώ επρόκειτο να επισκεφθεί το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και μάλιστα σε μία περιοχή που είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Μαγνησίας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πάντως, μεγάλο μερίδιο ευθύνης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρουν και κάτοικοι της περιοχής που σιτίζουν τα αδέσποτα με ωμό κρέας, με αποτέλεσμα, όπως επισημάνθηκε, τα ζώα να γίνονται περισσότερο επιθετικά.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου