ΤΟΠΙΚΑ

Ο πρώτος των πρώτων στη Μαγνησία στο Μετσόβιο

ο-πρώτος-των-πρώτων-στη-μαγνησία-στο-με-793180

Απόφοιτος του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου είναι ο Δημήτρης Κρανιάς, ο οποίος συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλη τη Μαγνησία, 19.248 μόρια, και εισήχθη στη σχολή της επιλογής του, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας.

Ο χαρισματικός γιος της Ελένης και του Κωνσταντίνου Κρανιά, εργαζόμενου στο Ταχυδρομείο, έδειξε από νωρίς την κλίση του στις θετικές επιστήμες και τα μαθηματικά, ενώ όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η πρωτιά είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων, όπως η γνώση, το μεθοδικό διάβασμα, αλλά κυρίως η ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζει κανείς τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Το αποτέλεσμα επαλήθευσε τις προσδοκίες του και η μεγάλη του επιτυχία, τον γέμισε χαρά, κάνοντας παράλληλα περήφανους τους γονείς, τους καθηγητές, τους συγγενείς και τους φίλους του.

«Αισθάνομαι χαρούμενος γι’ αυτή την επιτυχία αλλά είναι σημαντικό να συνδυαστεί με ανάλογα αποτελέσματα στο Πανεπιστήμιο» επεσήμανε ο ίδιος, για να προσθέσει ότι στόχος του είναι σταδιοδρομήσει επαγγελματικά ως μηχανικός, αφού προηγουμένως ολοκληρώσει και τις μεταπτυχιακές του σπουδές.

Οδεύοντας στο κατώφλι της φοιτητικής του ζωής, ο αριστούχος απόφοιτος του 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου, κάνει πράξη το «νους υγιής εν σώματι υγιή» αφιερώνοντας τον ελεύθερο χρόνο του παίζοντας μπάσκετ, αθλούμενος με τους φίλους του, ενώ η συμβουλή που απευθύνει στους συνομηλίκους του, είναι «να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν, χωρίς να πιέζονται από εξωγενείς παράγοντες, που ενδέχεται να επηρεάσουν την απόφασή τους».

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου