ΤΟΠΙΚΑ

Με το χαρτζιλίκι τους πήραν παπούτσια σε άπορο συμμαθητή τους

με-το-χαρτζιλίκι-τους-πήραν-παπούτσια-793622

Αθέατες πτυχές της κοινωνικής αλληλεγγύης έρχονται στο φως μέσα από συγκινητικές πρωτοβουλίες παιδιών με ευαισθησίες, τα οποία δεν διστάζουν να διαθέσουν το χαρτζιλίκι τους, προκειμένου να βοηθήσουν συνομήλικα παιδιά, συμμαθητές τους, που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Τρεις μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου, έκαναν πράξη την προσφορά αγάπης στο συνάνθρωπο, αγοράζοντας παπούτσια, τα οποία προσέφεραν διακριτικά σε φτωχό συμμαθητή τους, ο οποίος δεν είχε την ανάλογη δυνατότητα. Παρατηρώντας διακριτικά τα φθαρμένα παπούτσια του συμμαθητή τους, τα τρία παιδιά αποφάσισαν να διαθέσουν από κοινού το χαρτζιλίκι τους, προκειμένου να χαρίσουν ένα χαμόγελο κι ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια, στο μαθητή που τα είχε ανάγκη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεκάδες παρόμοιες ιστορίες ξεδιπλώνονται στις σχολικές αίθουσες, με πρωταγωνιστές την αστείρευτη διάθεση προσφοράς και την κοινωνική ευαισθησία παιδιών, τα οποία αναπτύσσουν ανάλογες πρωτοβουλίες από το θρανίο.

Παράλληλα, υπάρχει διαρκής ενθάρρυνση από την πλευρά των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων, οι οποίοι μυούν επί της ουσίας τα παιδιά στην έννοια της αλληλεγγύης.

Οπως αναφέρει η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Βόλου, Νίκη Ρηγάκη, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, έχουν ξεκινήσει ήδη από τις αρχές της κρίσης, οι πρωτοβουλίες στήριξης των παιδιών που προέρχονται από άπορες οικογένειες.

Το καλάθι αλληλεγγύης, που αποτελεί το επίκεντρο των ενδοσχολικών δραστηριοτήτων κοινωνικής αλληλεγγύης, θα συγκεντρώσει και πάλι σχολικά, ρούχα, είδη διατροφής και πολλά ακόμη είδη πρώτης ανάγκης, μόλις ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά.

Δεκαπέντε περίπου παιδιά έγιναν αποδέκτες της υποστηρικτικής διάθεσης της σχολικής κοινότητας του 3ου Γυμνασίου και έλαβαν με κάθε διακριτικότητα τη βοήθεια που τους πρόσφεραν οι συμμαθητές τους, εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς, στη διάρκεια της περασμένης σχολικής χρονιάς.

Χαρακτηριστική είναι η πρωτοβουλία μητέρας, η οποία αγόρασε καινούργια ρούχα, τα οποία πρόσφερε διακριτικά σε μαθητή, ενώ πολλές είναι, ταυτόχρονα, οι περιπτώσεις γονέων οι οποίοι προσέφεραν κατ’ επανάληψη σακούλες με κρεατικά, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης ρούχα και σχολικά.

«Γνωρίζουμε ποια είναι τα παιδιά που έχουν ανάγκη και κάθε φορά τους δίνουμε διακριτικά διάφορα είδη τα οποία συγκεντρώνουμε, προκειμένου να βοηθηθούν» επισημαίνει η κ. Ρηγάκη, η οποία προσθέτει ότι η λίστα της νέας σχολικής χρονιάς θα καταρτιστεί εκ νέου, με βάση τις ανάγκες των παιδιών, οι οποίες θα καταγραφούν, προκειμένου να δρομολογηθούν οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου