ΤΟΠΙΚΑ

Τρίτεκνη οικογένεια χωρίς σπίτι από φωτιά στη Μηλίνα

τρίτεκνη-οικογένεια-χωρίς-σπίτι-από-φ-793967

Εικόνες βομβαρδισμού άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές το πρωί σε διώροφη παραδοσιακή κατοικία στη Μηλίνα και άφησε χωρίς σπίτι και μαγαζί νέα τρίτεκνη οικογένεια. Ολο το απόγευμα προχθές οι ιδιοκτήτες όπως και χθες το πρωί προσπαθούσαν να απομακρύνουν οτιδήποτε είχε περισωθεί από τις πύρινες φλόγες. Ομως, οι ζημιές είναι μεγάλες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου αποτίμησε το κόστος στις 170.000 ευρώ.

Είδη ιματισμού, υπόδησης, κλινοστρωμνής, έπιπλα, εργαλεία, ηλεκτρικές – οικιακές συσκευές, έλαια, καλλυντικά, ξύλινα σανιδώματα, φώτα, τρόφιμα, ποτά, μοκέτες, χαλιά, βιβλία, έγιναν στάχτη. Ολος ο πρώτος όροφος όπου κατοικούσε η οικογένεια καταστράφηκε, ενώ μεγάλες ζημιές υπέστη και ο ισόγειος που φιλοξενούσε την επιχείρηση.

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νικόλαος Φορτούνας επισκέφθηκε χθες την οικογένεια. «Η συμπαράσταση του κόσμου είναι συγκινητική» δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος μίλησε με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού και προσφέρθηκε και ο δήμος να εξετάσει μία λύση για να βοηθήσει τη νεαρή οικογένεια να ξανασταθεί στα πόδια της.

Ο δήμος Νοτίου Πηλίου και βέβαια και ολόκληρη η Μηλίνα, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, Αθανάσιος Φλέρης θέλει να σταθεί δίπλα στην οικογένεια καθώς χρειάζεται μεγάλη δύναμη, κουράγιο για την καινούργια αρχή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αργαλαστής άφησε προχθές στις 8.30 το βράδυ όταν και η φωτιά είχε κατασβηστεί πλήρως, πυροσβεστικό όχημα για λόγους πρόληψης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας γινόταν αποκάθαρση με την απομάκρυνση καιόμενων ειδών. Η πυρκαγιά όπως είναι γνωστό ξεκίνησε από την κουζίνα του εστιατορίου που λειτουργούσε στο ισόγειο νωρίς την Κυριακή το πρωί.

Η οικογενειακή επιχείρηση επρόκειτο να ετοιμάσει το πρωινό σαράντα εκδρομέων. Ομως το κακό παραμόνευε όταν η ιδιοκτήτρια βγήκε για να καθαρίσει τα τραπέζια. Οι φλόγες ξεπήδησαν είτε από το τηγάνι είτε από τον απορροφητήρα που έβγαζε καπνούς και γρήγορα άρχισαν να γλείφουν τους τοίχους, τη σκεπή, τα πατώματα.

Η μεγαλύτερη καταστροφή αποφεύχθηκε με αυτοθυσία του ιδίου του ιδιοκτήτη, που παρά τους καπνούς, μπήκε στο εστιατόριο για να απομακρύνει τις φιάλες υγραερίου. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από το χωριό και κάτοικοι έτρεξαν από την πρώτη στιγμή για να βοηθήσουν.

Η έγκαιρη παρέμβαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αργαλαστής και Βόλου απέτρεψε επέκταση της πυρκαγιάς σε διπλανές επιχειρήσεις. Ομως για τη διώροφη κατοικία της οικογένειας ήταν αργά.

Η νέα τραγωδία, δεύτερη για τη Μηλίνα με πρώτη την έκρηξη στις 23 Ιουλίου στα Κουκουλέικα που «σήκωσε στον αέρα» μονοκατοικία, μετά από έκρηξη, έχει συγκλονίσει την περιοχή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου