ΤΟΠΙΚΑ

Λαοθάλασσα στην Παναγία Ξενιά

λαοθάλασσα-στην-παναγία-ξενιά-794559

Πλήθος κόσμου, που υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τις 10.000, κατέκλυσε την Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς, συμμετέχοντας με κατάνυξη στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε χθες, παραμονή της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας, με τεράστια συγκέντρωση πιστών, οι οποίοι μετέβησαν στο Μοναστήρι με τουριστικά πούλμαν και πολλά οχήματα.

Χθες, παραμονή της εορτής, τελέστηκε στο προαύλιο της ιστορικής Μονής, Μέγας Πανηγυρικός, πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, ο οποίος κήρυξε τον θείο Λόγο. Τον κ. Θεόκλητο πλαισίωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Σήμερα, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πολυαρχιερατική, πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στο χθεσινό πανηγυρικό εσπερινό παρευρέθηκαν η υφυπουργός Υποδομών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος, ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου, που γέμισε ασφυκτικά το προαύλιο της Μονής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου