ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει η Παναγία Ξενιά

πανηγυρίζει-η-παναγία-ξενιά-795299

Στο επίκεντρο του θρησκευτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς, η οποία εορτάζει αύριο Τρίτη 23 Αυγούστου, της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας, με τεράστια συγκέντρωση πιστών, από κάθε γωνιά της Μαγνησίας αλλά και ευρύτερα.

Πρόκειται για μια ιστορική μονή. Το κτιριακό συγκρότημα, που χρονολογείται από τις αρχές του 19ου αι., υπέστη πολύ σοβαρές καταστροφές από τους σεισμούς του Ιουλίου του 1980, με αποτέλεσμα η Μονή να καταστεί ακατοίκητη.

Με πρωτοβουλία της Τοπικής μας Εκκλησίας και του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και μετά από τις ατελέσφορες προσπάθειες ένταξης του έργου σε ειδικό πρόγραμμα αναστήλωσης, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις Κρατικών φορέων, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξεκίνησαν οι εργασίες στη Μονή, με σκοπό να ανακτήσει την παλιά της όψη και να καταστεί και πάλι πόλος έλξης και σημείο αναφοράς της Μοναστικής ζωής.

Σήμερα παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ. θα τελεστεί, στο προαύλιο της Μονής, ο Μέγας Πανηγυρικός, πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Τον κ. Θεόκλητο θα πλαισιώσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Αύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πολυαρχιερατική, πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Την απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πανηγυρίζουν επίσης οι ιεροί ναοί: Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσής Ακτής και Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος, όπου θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός σήμερα και αύριο θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου