ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός ρυθμίσεων το 50% των επαγγελματιών του Βόλου

εκτός-ρυθμίσεων-το-50-των-επαγγελματιών-795823

Σε εξαιρετικά δυσμενή θέση βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών της Μαγνησίας με δεδομένο το γεγονός ότι ποσοστό υψηλότερο του 50% έχει τεθεί εκτός ρυθμίσεων.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ, Τρύφωνας Πλαστάρας, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τα παραπάνω ποσοστά αναμένεται να αυξηθούν , καθώς οξύνονται διαρκώς τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι.

Η αδυναμία πληρωμών αφορά κυρίως στις ρυθμίσεις για την κάλυψη των υποχρεώσεων απέναντι στον ασφαλιστικό φορέα πρωτίστως αλλά και στην εφορία.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Πλαστάρας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, οι πέντε στους δέκα επαγγελματίες, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους με ότι αυτό συνεπάγεται για τα χρέη που επιβαρύνονται κάθε μήνα και τα οποία όταν συσσωρεύονται επισείουν όπως είναι φυσικό και άλλους κινδύνους για τις επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ προβλέπει ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολος ο χειμώνας για αυτό και όπως τονίζει δεν είναι δυνατόν οι επαγγελματίες να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά μπαράζ κινητοποιήσεων.

Την ίδια ώρα και ενώ βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα διαδοχικά λουκέτα σε επιχειρήσεις με βάση το νέο νόμο για τις αποδείξεις ο κ. Πλαστάρας σημειώνει «Δεν είμαστε κατά των ελέγχων, απλά ζητάμε να γίνουν σε ένα λογικό πλαίσιο και να ακούγεται παράλληλα η άποψη των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων».

Ο ίδιος μάλιστα εκφράζει την άποψη ότι «εκτός από τους ελέγχους του καλοκαιριού, στους οποίους έχει δοθεί μεγάλη έμφαση, καλό θα είναι να γίνονται έλεγχοι και τις καθημερινές το χειμώνα, για να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο οι επιχειρήσεις μπορούν να ανταπεξέλθουν συνολικά και όχι μόνο την περίοδο της αυξημένης κίνησης».

Ειδικά τις καθημερινές την χειμερινή περίοδο στις περισσότερες επιχειρήσεις κυρίως στον κλάδο της εστίασης η κίνηση είναι υποτονική. «Ασφαλώς και θέλουμε να είμαστε νομότυποι, διευκρινίζει ο κ. Πλαστάρας, ζητούμε όμως παράλληλα να διαμορφωθεί ένα δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο μέχρι στιγμής δεν το βλέπουμε».

Το οικονομικό περιβάλλον καθίσταται πλέον εξαιρετικά δύσκολο για τους επαγγελματίες, οι οποίοι τονίζουν ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις περιμένουν τρεις μήνες το χρόνο για να δουλέψουν, σε αντίθεση με την υπόλοιπη χρονιά, που κινείται με ιδιαίτερα υποτονικούς ρυθμούς και αδυναμία κάλυψης των καθημερινών υποχρεώσεων από την πλευρά των επαγγελματιών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου