ΤΟΠΙΚΑ

Η απόδοση της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

η-απόδοση-της-γιορτής-της-κοιμήσεως-τη-796126

Την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου εορτάζει η Εκκλησία την Τρίτη 23 Αυγούστου.

Επίκεντρο του εορτασμού στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι η παλαίφατος Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ. θα τελεστεί, στο προαύλιο της Μονής, ο Μέγας Πανηγυρικός, πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο Λόγο. Τον κ. Θεόκλητο θα πλαισιώσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πολυαρχιερατική, πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Κων/νου Φλάκη, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Νικολάου Νασιώκα, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσής Ακτής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Μιχαήλ Τσούτσα, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Επιφανίου Δημητρίου, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου