ΤΟΠΙΚΑ

Καμπάνια ενίσχυσης της τοπικής αγοράς

καμπάνια-ενίσχυσης-της-τοπικής-αγορά-796296

Στο επίκεντρο των προσπαθειών του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας τίθεται η ενίσχυση της τοπικής αγοράς και των επαγγελματιών, οι οποίοι σε ποσοστό 70% έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις, στις οποίες αδυνατούν να ανταποκριθούν οι μισοί περίπου. Στο μεταξύ, έχει υποβληθεί αίτημα στον ΟΑΕΕ, προκειμένου να παγώσουν οι οφειλές των επαγγελματιών και να καταβάλλονται οι τρέχουσες εισφορές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος, υπογράμμισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να ισχύσουν εκ νέου οι 100 δόσεις για όσους έχουν τεθεί εκτός ρυθμίσεων. Παράλληλα «ζητούμε να παγώσουν οι οφειλές στον ΟΑΕΕ και να πληρώνουμε από εδώ και πέρα το τρέχον. Μόνο έτσι θα μπορεί να υπάρχει ρευστότητα στο ταμείο» επισημαίνει ο ίδιος.

Στο μεταξύ ο Εμπορικός Σύλλογος προτρέπει τους καταναλωτές, με ανακοινώσεις που αναρτώνται στις προθήκες των καταστημάτων, να ενισχύσουν την τοπική αγορά και τα καταστήματα, προκειμένου να ορθοποδήσουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι οποίοι αγωνίζονται, για να εξασφαλίσουν το μεροκάματο.

Η παραπάνω προσπάθεια θα ενταθεί από τον επόμενο μήνα, προκειμένου να αποδώσει τα αναμενόμενα η ενημερωτική καμπάνια και να επικεντρωθεί το καταναλωτικό ενδιαφέρον στις τοπικές επιχειρήσεις.

Ουσιαστικός στόχος είναι να προστατευθούν οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με βάρη τα οποία αδυνατούν να σηκώσουν στους ώμους τους, λόγω της οικονομικής ύφεσης που έχει αντιστρέψει την αντιστοιχία εσόδων – εξόδων, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την καθημερινότητα των εμπόρων.

Σκιαγραφώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, ο κ. Τσέλιος υπογραμμίζει ότι οι μικρομεσαίοι στέκονται στα πόδια τους βασιζόμενοι αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις. «Δυστυχώς, το κράτος είναι απέναντί μας, είναι απέναντι στην ιδιωτική πρωτοβουλία και είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου επισημαίνει ότι οι υπόνοιες για νέες περικοπές στις συντάξεις, πλήττουν την αγορά, διότι παγώνει το καταναλωτικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά. «Το κράτος, επισημαίνει ο ίδιος, πρέπει να είναι δίπλα στον επιχειρηματία, τονώνοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία», ενώ σημειώνει παράλληλα ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα, προκειμένου να ενισχυθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η υποτονική κίνηση στην τοπική αγορά με τους επαγγελματίες να προβληματίζονται έντονα για το μέλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου