ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες το 3ημερο στη Μαγνησία

περισσότεροι-από-25-000-επισκέπτες-το-3ημερ-798030

Το αδιαχώρητο σημειώθηκε στα τουριστικά καταλύματα της Μαγνησίας στα οποία τα ποσοστά πληρότητας άγγιξαν τελικά το 100%, ενώ υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες επέλεξαν την περιοχή, χερσαία και νησιωτική, για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Τα ποσοστά πληρότητας είναι ικανοποιητικά και εντάσσονται στο πλαίσιο των δεδομένων που ισχύουν στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, ενώ όπως αναφέρουν επαγγελματίες της Μαγνησίας, η κινητικότητα των τουριστών είναι ευδιάκριτη έως τις 22 Αυγούστου και ως εκ τούτου υπολογίζεται ότι θα διατηρηθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα τα ποσοστά πληρότητας στα καταλύματα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Κώστας Λεβέντης, υπογραμμίζει ότι τα υψηλότερα ποσοστά πληρότητας, η οποία άγγιξε το 100%, σημειώθηκαν στα παραθαλάσσια καταλύματα, ενώ εκτιμά ότι θα είναι ικανοποιητική η παρουσία των τουριστών έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Παράλληλα ο κ. Λεβέντης χαρακτηρίζει «αναμενόμενη» την κίνηση του τριημέρου στη Μαγνησία, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι παρατηρείται εναλλαγή τριήμερων – τετραήμερων διακοπών για τους Ελληνες κυρίως τουρίστες, οι οποίοι είναι μάλλον συγκρατημένοι στα χρήματα που δαπανούν στη διάρκεια των διακοπών τους.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τουριστική εικόνα της περιοχής στην αιχμή της τουριστικής σεζόν και τα υψηλά ποσοστά που έφτασαν το 100% με φόντο το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, ενώ επεσήμανε ότι η ικανοποιητική κίνηση θα συνεχιστεί έως τις 22 Αυγούστου. Οπως υπογραμμίζει, ωστόσο, ο ίδιος, τα έσοδα της δεδομένης χρονικής περιόδου, σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις απώλειες των προηγούμενων μηνών και τις υποχρεώσεις των επαγγελματιών.

Ανάλογη εικόνα σημειώθηκε και στη νησιωτική Μαγνησία, όπου δεν έλειψαν οι αφίξεις της τελευταίας στιγμής, αλλά και τα διερευνητικά τηλεφωνήματα για εξεύρεση διαθέσιμου καταλύματος ακόμη και τη μέρα του Δεκαπενταύγουστου.

Τα ποσοστά πληρότητας άγγιξαν το 100% και στα τρία νησιά, ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, η υψηλή διαθεσιμότητα αναμένεται να συνεχιστεί έως τις 25 Αυγούστου. Ο ίδιος παρατηρεί, ωστόσο, ότι πρέπει να διευρυνθεί η τουριστική σεζόν και να ενισχυθούν ο Μάιος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, ενώ προσθέτει ότι κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα και ο Σεπτέμβριος.

Στη γειτονική Σκόπελο η τουριστική εικόνα του τριημέρου είναι ανάλογη, ενώ όπως υπογραμμίζει η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη «η σεζόν είναι πολύ καλή για τη Σκόπελο, οι κρατήσεις διατηρούνται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, λόγω και του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο νησί στο τέλος του μήνα, με πολύ μεγάλη συμμετοχή». Το γεγονός αυτό λειτουργεί θετικά και για τον Σεπτέμβριο και όπως επισημαίνει η κ. Διαμάντη, θα υπάρξει κίνηση και το συγκεκριμένο μήνα στο νησί.

Κοντά στο 100% έφτασαν τα ποσοστά πληρότητας και στην Αλόννησο, με την πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού, Ζωή Βαφίνη, να επισημαίνει ότι δεν έλειψαν τα τηλεφωνήματα για εξασφάλιση δωματίου ακόμη και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου. Η κ. Βαφίνη υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη περίοδος είναι ικανοποιητική για την τουριστική εικόνα του νησιού αλλά σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνονται οι χαμένοι μήνες που προηγήθηκαν, αλλά ούτε οι οικονομικές απώλειες των επαγγελματιών.

Μειωμένη ακτοπλοϊκή κίνηση

Μειωμένη ήταν, ωστόσο, η ακτοπλοϊκή κίνηση του τριημέρου από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, το τριήμερο 13 έως 15 Αυγούστου, οι επιβάτες ήταν 6.955, ενώ καταγράφηκαν 1.242 Ι.Χ., 67 φορτηγά και 198 δίκυκλα.

Τα αντίστοιχα δεδομένα του 2015 μεταφράζονται σε 8.157 επιβάτες, 1.254 Ι.Χ., 119 φορτηγά και 257 δίκυκλα.

Η μείωση της επιβατικής κίνησης για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου από το λιμάνι του Βόλου, αποδίδεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι Βορειοελλαδίτες ταξιδεύουν με την απευθείας γραμμή που συνδέει πλέον τα νησιά των Βορείων Σποράδων με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ όσοι προέρχονται από την Αθήνα, ταξιδεύουν, αντίστοιχα, μέσω της γραμμής του Αγίου Κωνσταντίνου στα νησιά. Οι νέες γραμμές που άνοιξαν, εκτιμάται ότι προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών επιβατών, οι οποίοι ταξίδευαν παλαιότερα μέσω Βόλου, ενώ παράλληλα η περίοδος της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης, λειτουργεί ανασταλτικά για πολλούς εν δυνάμει επισκέπτες της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου