ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα η κρουαζιέρα γνωριμίας με τον Βολιώτη αθλητή Χρόνη Χλίτσιο

σήμερα-η-κρουαζιέρα-γνωριμίας-με-τον-β-798545

Στις εννέα σήμερα το βράδυ σηκώνει άγκυρα από την Αγριά, το πλοίο με το οποίο θα γίνει η κρουαζιέρα στον Παγασητικό. Οικοδεσπότες ο μεγάλος Βολιώτης αθλητής Χρόνης Χλίτσιος και η Apnea Team του που προσκαλούν όλους σε μια συνάντηση γνωριμίας, ενόψει της προσπάθειας της 11ηςΣεπτεμβρίου για την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ κατάδυσης με σκανταλόπετρα.

Στη διάρκεια του ταξιδιού, ο Βολιώτης αθλητής θα έχει τη δυνατότητα να γνωριστεί από κοντά με όλους όσοι στηρίζουν την προσπάθειά του. Ο κόσμος θα έχει επίσης τη δυνατότητα να γνωρίσει την Apnea Team του Χρόνη Χλίτσιου, τον προπονητή του Βαγγέλη Ζιάκα, τον υπεύθυνο δυτών ασφαλείας Δημήτρη Μαραγκό, τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, Γ. Χιωτάκη και το χορηγό της προσπάθειάς του, Παύλο Πάνο.

Θα υπάρχει ζωντανή μουσική με τον Γιώργο Πάγκαλο και την Αϊντα και ποτό. Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 15 ευρώ μαζί με ποτό και για ανήλικους στα 12 ευρώ. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τη μεγάλη προσπάθεια της 11ης Σεπτεμβρίου.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, η Αργώ θα σταματήσει στο πιο βαθύ σημείο του Παγασητικού, ανάμεσα στη Σκιάθο και το Νότιο Πήλιο. Από την αρχαία πεντηκόντορο, ο Χρόνης Χλίτσιος θα κάνει ελεύθερη κατάδυση με σκανταλόπετρα με μια ανάσα με στόχο τα 107 μέτρα βάθος και την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ ανδρών. Προσπάθεια που αναμένεται να προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον τόσο σε αθλητικό επίπεδο όσο και για το βαθύ συμβολισμό που εμπεριέχει: ο αρχαίος τρόπος κατάδυσης από την Αργώ, στην πατρίδα του Ιάσονα και των Αργοναυτών του.

Η προσπάθεια θα είναι διπλή, καθώς βουτιά για το παγκόσμιο ρεκόρ γυναικών στα 71 μέτρα βάθος θα κάνει και η Ελληνοβελγίδα Jenna Απόκοτος, που είχε συμμετέχει και στην προσπάθεια που έγινε προ ενός μηνός στην Κάρπαθο.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου