ΤΟΠΙΚΑ

Υψηλές πληρότητες στη Μαγνησία το 3ήμερο του Δεκαπενταύγουστου

υψηλές-πληρότητες-στη-μαγνησία-το-3ήμε-800699

Υψηλά ποσοστά κρατήσεων σημειώνονται στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της Μαγνησίας, τα οποία υπερβαίνουν το 95% και κατά περίπτωση αγγίζουν το 100% στην αιχμή της σεζόν και στο πλαίσιο του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου. Οι παραλίες και τα καταλύματα έχουν γεμίσει, σύμφωνα με τα δεδομένα της συγκεκριμένης περιόδου, ενώ στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι αφίξεις επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, τόσο στη νησιωτική όσο και στη χερσαία Μαγνησία. Οι επαγγελματίες εκφράζουν, στο μεταξύ, την ικανοποίησή τους και υπογραμμίζουν ότι ζητούμενο για όλους είναι η διεύρυνση της σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, ειδικότερα, ο μέσος όρος πληρότητας στα καταλύματα ξεπερνά το 96%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει το 100%. Ξενοδόχοι του νησιού αναφέρουν ότι είναι ικανοποιητική η κίνηση, η οποία εμφανίζεται αυξημένη σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή σεζόν, αλλά είναι κοινά αποδεκτή η θέση ότι πρέπει να διευρυνθεί η τουριστική σεζόν, προκειμένου να σημειώνονται υψηλά ποσοστά πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πέραν του προβλεπόμενου. Πολύ σημαντική είναι, παράλληλα, για το νησί και τους επαγγελματίες η γραμμή από Θεσσαλονίκη και όπως επισημαίνεται από πολλά χείλη, είναι σημαντικό να ενισχυθεί αλλά και να συνεχιστεί η προσπάθεια.

Στη γειτονική Σκόπελο καταγράφονται επίσης υψηλά ποσοστά πληρότητας, η οποία αγγίζει το 100% σύμφωνα με την εκτίμηση της προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρης Διαμάντη. Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Διαμάντη υπογραμμίζει ότι η υψηλή πληρότητα θα συνεχιστεί και μετά τις 20 Αυγούστου, καθώς αναμένεται νέο, μεγάλο κύμα επισκεπτών, οι οποίοι θέλουν να κάνουν διακοπές σε πιο οικονομικά πλαίσια.

Παράλληλα η πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκοπέλου επισημαίνει ότι η γραμμή από Θεσσαλονίκη λειτουργεί πολύ θετικά για το νησί, διότι ταξιδεύουν στη Σκόπελο Ελληνες, Βαλκάνιοι αλλά και Ρώσοι τουρίστες, ενώ προσθέτει ότι έχει τονωθεί αρκετά η τοπική οικονομία λόγω της αύξησης του ρεύματος από τη Βόρεια Ελλάδα. Η ίδια επαγγελματίας σημειώνει ότι η υψηλή τουριστική κίνηση του Αυγούστου καλύπτει εν μέρει τις απώλειες του Ιουνίου, ενώ τονίζει παράλληλα ότι κοινό αίτημα και στόχος είναι η διεύρυνση της τουριστικής σεζόν.

Υψηλά ποσοστά πληρότητας σημειώνονται, εξάλλου, και στην Αλόννησο, τα οποία υπολογίζεται ότι φθάνουν στο 99,9% με τους ξενοδόχους και τους λοιπούς επαγγελματίες να κάνουν λόγο για μια εικόνα που είναι συνηθισμένη τη δεδομένη χρονική περίοδο, και τη συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών να είναι έλληνες. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Ζωή Βαφίνη, υπογραμμίζει ότι ο μέσος όρος διαμονής των περισσοτέρων Ελλήνων είναι τέσσερις ημέρες. Παράλληλα η κ. Βαφίνη αναφέρει ότι η κινητικότητα των Ελλήνων θα συνεχιστεί έως τις 22 Αυγούστου, ενώ η τουριστική κίνηση θα συνεχιστεί, με χαμηλότερα ποσοστά πληρότητας, και στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, με αλλοδαπούς, κατά βάση, τουρίστες, οι οποίοι επιλέγουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για τις διακοπές τους.

95% πληρότητα στη Μαγνησία

Ο μέσος όρος της πληρότητας στα ξενοδοχειακά καταλύματα της χερσαίας Μαγνησίας υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το 95%, ενώ στους παραθαλάσσιους προορισμούς και τα υψηλής κατηγορίας ξενοδοχεία αγγίζει τα όρια της απολύτου πληρότητας. Στις ορεινές περιοχές, αντίστοιχα, η πληρότητα υπολογίζεται ότι φθάνει το 70% κατά μέσο όρο.

Οπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, Κώστας Λεβέντης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, απαραίτητη προϋπόθεση για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στη Μαγνησία, ειδικά το συγκεκριμένο διάστημα, είναι να έχουν εξασφαλίσει προηγουμένως δωμάτιο.

Ο ίδιος σημειώνει παράλληλα ότι η τουριστική κίνηση της δεδομένης περιόδου εντάσσεται στο πλαίσιο που ισχύει κάθε χρόνο, με την πλειοψηφία των επισκεπτών της Μαγνησίας να είναι Ελληνες σε ποσοστό 60%. Ο μέσος όρος διαμονής είναι τέσσερις ημέρες ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Λεβέντης «θεωρώ ότι θα κυμανθούμε στα περσινά επίπεδα εκτός αν παραταθεί η σεζόν τον Σεπτέμβριο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου