ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση για τη σύνδεση αποχετεύσεων με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ

παράταση-για-τη-σύνδεση-αποχετεύσεων-807492

Παρατείνεται έως 15 Σεπτεμβρίου από τη ΔΕΥΑΜΒ, η προθεσμία για κατοίκους της δημοτικής ενότητας Πορταριάς προκειμένου να προχωρήσουν στη σύνδεση των σπιτιών και των επιχειρήσεών τους με το δίκτυο αποχέτευσης, όπως υποχρεούνται. Η προθεσμία εξέπνεε αύριο 31 Ιουλίου, όμως ούτε οι μισοί φρόντισαν να προχωρήσουν σε συνδέσεις.

Οπως είναι γνωστό, από το Φεβρουάριο, οπότε και εκδόθηκε η απόφαση για την υποχρεωτική τοποθέτηση υδρομέτρων και τη σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο, ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν.

Από τους 1.486 υπόχρεους, οι 535 είχαν φροντίσει να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ, όμως από το Φεβρουάριο έως και μέσα Ιουλίου, κατατέθηκαν τα έγγραφα για μόλις 3 νέες συνδέσεις. Παράλληλα από το Φεβρουάριο αγοράστηκαν μόλις 18 νέα υδρόμετρα.

Σε ανακοίνωσή της η επιχείρηση αναφέρει: «Η ΔΕΥΑΜΒ με την υπ’ αριθμ. 8/2016 Απόφαση του Δ.Σ. και την υπ. Αριθμ. 170/2016 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ελέγχθηκε ως προς τη νομιμότητά της με την υπ .αριθμ. 877/49522/20-04-2016 Απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ενέκρινε την υποχρέωση τοποθέτησης υδρόμετρων και σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης των ακινήτων στις Τοπικές Κοινότητες Πορταριάς Μακρινίτσας (συμπεριλαμβανομένης της συνοικίας Κουκουράβας), Αλλης Μεριάς, Σταγιατών και Κατηχωρίου.

Η καταληκτική ημερομηνία για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους και την ανταπόκρισή τους στην προαναφερόμενη Απόφαση, εκπνέει στις 31/07/2016.

Η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώνει τους καταναλωτές των εν λόγω περιοχών ότι η προθεσμία παρατείνεται μέχρι την 15/09/2016.

Μετά το πέρας της 15ης Σεπτεμβρίου η ΔΕΥΑΜΒ, θα προβεί στην λήψη των μέτρων που περιλαμβάνονται στις εν λόγω αποφάσεις».

Σημειώνεται ότι βάσει της απόφασης της ΔΕΥΑΜΒ, για όσους δεν φροντίσουν μόνοι τους για την εγκατάσταση υδρομέτρων και τη σύνδεσή τους με το δίκτυο αποχέτευσης, τις εργασίες θα εκτελέσουν συνεργεία της επιχείρησης και τα έξοδα μαζί με πρόστιμα θα χρεωθούν στους ιδιοκτήτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου