ΤΟΠΙΚΑ

Κλείνουν όλες οι κοινόχρηστες βρύσες στο Δήμο Βόλου

κλείνουν-όλες-οι-κοινόχρηστες-βρύσες-807496

Από την Πορταριά έγινε μόνο η αρχή. Το επόμενο διάστημα κλείνουν οι κοινόχρηστες βρύσες σε όλο το δήμο Βόλου για όλο το χρόνο. Ανοιχτές θα μείνουν μόνο οι απαραίτητες. Η απόφαση λήφθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, με στόχο τον περιορισμό της σπατάλης και την εξοικονόμηση νερού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αποστόλη Γαλάτη η επιλογή των βρυσών που θα μείνουν ανοιχτές θα γίνει από επιτροπή που θα απαρτίζεται από στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ και τοπικούς φορείς. Οι υπόλοιπες βρύσες δεν θα κλείσουν απλώς. «Θα κοπεί η παροχή», είπε ο κ. Γαλάτης.

Η αρχή γίνεται από την Πορταριά, όπου υπάρχουν 32 κοινόχρηστες βρύσες. «Το πολύ δέκα θα μείνουν ανοιχτές», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ.

Σε ερώτηση του εκπροσώπου της μειοψηφίας Μαργαρίτη Πατσιαντά «τι εξυπηρετούν οι υπόλοιπες 22 και μήπως δημιουργηθεί πρόβλημα», ο κ. Γαλάτης ήταν κατηγορηματικός: «κάθε πικραμένος έχει κι από μία βρύση για να ποτίζει το μποστάνι του, για ίδιο όφελος δηλαδή. Θα μείνουν 10 βρύσες ανοιχτές που θα αποτυπώνουν και το τουριστικό χρώμα και οι υπόλοιπες θα κλείσουν. Δεν θα κάνει πίσω η ΔΕΥΑΜΒ. Θα γίνει διακοπή της σύνδεσης. Ξεκινάμε από Πορταριά και θα γίνει σε όλον τον καλλικρατικό δήμο Βόλου».

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε δαπάνη 8.000 ευρώ για να γίνει μελέτη για τις υδρομαστεύσεις στις πηγές Βλαχογιάννη και Φλάμπουρα στη Μακρινίτσα προκειμένου να είναι πιο αποδοτικές. Τη χρησιμότητα της μελέτης αμφισβήτησε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δημ. Κουτσιφέλης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αποσπασματικές ενέργειες που μπορεί να μην επαρκούν.

Εγκρίθηκε επίσης νέος διαγωνισμός για την προμήθεια υποχλωριώδους νατρίου αλλά και δαπάνη 8.000 ευρώ για ανταλλακτικά για τους χλωριωτές, μετά τις καταστροφές που είχαν γίνει.

Μετακινήσεις

Κεκλεισμένων των θυρών αποφασίστηκαν και νέες μετακινήσεις στο εσωτερικό της ΔΕΥΑΜΒ. Η κ. Ευτυχία Διομή απομακρύνεται εντελώς από το Βιολογικό και αναλαμβάνει το Γραφείο Διαχείρισης Ποιότητας.

Ο κ. Μιλιτιάδης Φαναριώτης μετακινήθηκε στο τμήμα Σχεδιασμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η κ. Ζωή Ευσταθίου επανέρχεται στη θέση της Προϊσταμένης του Λογιστηρίου.

Στη θέση της κ. Διομή, τοποθετείται η κ. Μπρούτσου χημικός και στη θέση της κ. Ευσταθίου στο διοικητικό τμήμα, η κ. Θάλεια Μακρή. Τα καθήκοντα του κ. Φαναριώτη, αναλαμβάνει ο κ. Αριστείδης Γκέκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου