ΤΟΠΙΚΑ

Στην Κασσαβέτεια ο δράστης του μακελειού στα Ιωάννινα

στην-κασσαβέτεια-ο-δράστης-του-μακελε-808026

Ο δολοφόνος του εισαγγελέα Σπύρου Σπύρου και του αστυνομικού Κώστα Ζαμπαλά είναι ο πιο παλιός κρατούμενος των αγροτικών φυλακών Κασσαβέτειας. Πρόκειται για τον 64χρονο πλέον Κ. Μ., ο οποίος σε ηλικία 42 ετών εισέβαλε στα Δικαστήρια Ιωαννίνων εν ώρα συνεδρίασης και σε κατάσταση αμόκ άρχισε να πυροβολεί με κυνηγετική καραμπίνα.

Ο πρώην εργολάβος δημοσίων έργων, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε δις ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξης, μεταφέρθηκε στις φυλακές Κασσαβέτειας τον Φεβρουάριο.

Ο 64χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητάει αναστολή, αλλά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών δεν κάνει δεκτές τις αιτήσεις του.

Εχει χαμηλό προφίλ και ασχολείται με αγροτοκτηνοτροφικές εργασίες, ενώ κρατείται σε καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης.

Ο δολοφόνος εισέβαλε στα δικαστήρια Ιωαννίνων στις 7 Νοεμβρίου 1994 και σκότωσε τον εισαγγελέα έδρας και αστυνομικό, που προσπάθησε να τον συλλάβει, ενώ τραυμάτισε άλλα τέσσερα άτομα. Το μακελειό στο δικαστήριο είχε αποδοθεί τότε σε ψυχολογικά προβλήματα του δράστη. Μέχρι σήμερα συγκαταλέγεται στα πρώτα επτά φονικά, που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Το μακελειό

Οπως έγραφε ο Τύπος, το φονικό συνέβη ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη, συνεδρίαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, εκδικάζοντας υποθέσεις ήσσονος σημασίας. Γύρω στις 12 το μεσημέρι ο Κ.Μ. εισέβαλε στην αίθουσα με κυνηγετική καραμπίνα που έκρυβε κάτω από την καπαρντίνα που φορούσε. Σε κατάσταση αμόκ άρχισε να πυροβολεί.

Πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν η Παρασκευή Τσουμάρη, γραμματέας η Κωστούλα Πρόκου – Καραπάνου και εισαγγελέας της έδρας, ο αντεισαγγελέας Σπύρος Σπύρου. Ολοι τους στο δικαστήριο πέρασαν ανείπωτες στιγμές φρίκης στα λεπτά που ακολούθησαν.

Ο 42χρονος πυροβολούσε με στόχο πάντα τους δικαστές της έδρας. Από την δολοφονική του μανία έπεσε νεκρός ο αντεισαγγελέας Σπύρου, ενώ τραυματίστηκαν 4 άτομα μεταξύ αυτών και ο αστυνομικός Νίκος Γιαννόπουλος.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου κατόρθωσε να διαφύγει από την πόρτα της έδρας και να σωθεί.
Δεν συνέβη δυστυχώς όμως το ίδιο, με τον αστυνομικό Κώστα Ζαμπαλά. Ο αστυνομικός αψήφησε τον κίνδυνο και στην προσπάθειά του να αφοπλίσει το δολοφόνο έπεσε νεκρός από τα σκάγια της καραμπίνας του.
Τελικά ο δολοφόνος συνελήφθη από αστυνομικούς, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο όπως και οι άλλοι τραυματίες και εισήχθη στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του. Μετά την αποκατάσταση της υγείας τους φυλακίστηκε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου