ΤΟΠΙΚΑ

Ιερές παρακλήσεις, με έναρξη από τον Αγ. Στέφανο στο Σωρό

ιερές-παρακλήσεις-με-έναρξη-από-τον-αγ-808128

«Καλοκαίρι χωρίς Παρακλήσεις δεν είναι το δικό μας καλοκαίρι», όπως τονίστηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης «Μαγνήτων Κιβωτός», παρουσία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, όπου γνωστοποιήθηκε, ότι για τρίτη φορά φέτος, θα πραγματοποιηθούν οι ιερές παρακλήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», αξιοποιώντας τις εμπειρίες των δύο πρώτων χρόνων συνεχίζει και τον φετινό Αύγουστο να προσθέσει στην ατμόσφαιρα της κατάνυξης του Δεκαπενθήμερου. Μετά την Ακολουθία των Παρακλήσεων, προγραμματίζει μια σειρά υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων που θα γίνονται σε προαύλιους χώρους Ιερών Ναών και Μοναστηριών της Μητροπόλεως. Σκοπός να ελαφρύνει κάπως το έντονα θρησκευτικό συναίσθημα, να αγαλλιάσει και να ψυχαγωγήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των πατρογονικών τους εστιών, να αναδείξει Εκκλησιαστικά μνημεία.

Οπως αναφέρθηκε, «με τον τρόπο αυτό αναδεικνύονται εξαιρετικοί θρησκευτικοί και πολιτισμικοί χώροι, ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει καλύτερα πανέμορφες τοποθεσίες της περιοχής μας και συγχρόνως να γίνει θεατής μιας σειράς εξαιρετικών εκδηλώσεων που ταιριάζουν στους χώρους, τους αναβαθμίζουν και επιπλέον συμβάλουν σε ένα πολιτιστικό διέξοδο».

Στη φετινή διοργάνωση πραγματοποιούνται περισσότερες εκδηλώσεις, προκειμένου να ικανοποιηθούν ακόμη περισσότερα αιτήματα περιοχών.

Ετσι οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τον Αγιο Στέφανο στον Σωρό και στο πλαίσιο του τοπικού του πανηγυριού, την Δευτέρα 1 Αυγούστου. Συνέχεια δίνεται στην Βελίκα Αγιάς για να καλυφθεί το Ανατολικό, Νότιο και Κεντρικό Πήλιο και η περιοχή του Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου