ΤΟΠΙΚΑ

Επέλαση κόκκινων κατσαρίδων στη Γ. Δήμου κάτω από το Ασυλο

επέλαση-κόκκινων-κατσαρίδων-στη-γ-δήμ-808254

Καφέ στη βεράντα του σπιτιού τους με την… παντόφλα στο χέρι για κατοίκους στην περιοχή της Χιλιαδούς, στη Γιάννη Δήμου κάτω από το «Ασυλο». Δεν προλαβαίνουν να σκοτώνουν μεγάλες κόκκινες κατσαρίδες που πετάγονται από φρεάτια και από λούκια της αποχέτευσης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στην περιοχή κόκκινες κατσαρίδες κατακλύζουν διαμερίσματα και μονοκατοικίες. Βρίσκονται παντού, σε μπαλκόνια και αυλές. «Δεν τολμάμε να βγούμε στο μπαλκόνι να πιούμε έναν καφέ. Εχουμε και την παντόφλα στο χέρι. Χθες είδα πέντε μαζί κατσαρίδες να ξεπετάγονται μέσα από το λούκι», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Ορισμένοι κάτοικοι προχώρησαν σε απεντόμωση στα σπίτια τους, το πρόβλημα όμως δεν λύθηκε. «Ξεπετάγονται από τα φρεάτια. Δεν ανοίγουμε ούτε παράθυρο. Για να αερίσουμε το σπίτι αφήνουμε τα στόρια κατεβασμένα, σε διαφορετική περίπτωση οι κατσαρίδες θα μπουν μέσα» έλεγε διαμαρτυρόμενη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, νοικοκυρά.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι έχουν αναφέρει το πρόβλημα επανειλημμένως στη ΔΕΥΑΜΒ, αλλά δεν έχει αντιμετωπιστεί.

Οπως είναι γνωστό, από την επιχείρηση εγκρίθηκε πρόγραμμα ψεκασμού σε 2.000 φρεάτια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα έντομα και τη δυσοσμία και για την τοποθέτηση παγίδων για ποντίκια σε 400 φρεάτια.

Ηδη έχουν ολοκληρωθεί ψεκασμοί στην περιοχή της Ν. Ιωνίας, όπου το πρόβλημα ήταν πολύ έντονο. Ψεκασμοί έγιναν και στην περιοχή των Παλαιών και πρόσφατα στο παραλιακό μέτωπο από τον Αγιο Κωνσταντίνο έως και το Νοσοκομείο. Στο παραλιακό μέτωπο τοποθετήθηκαν και παγίδες για ποντίκια.

Αυτές τις ημέρες γίνονται ψεκασμοί σε φρεάτια στη Δημητριάδος και την Ιάσονος και στη συνέχεια θα γίνονται μεμονωμένες παρεμβάσεις όπου υπάρχει πρόβλημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου