ΤΟΠΙΚΑ

Τούρκοι δουλέμποροι στις Φυλακές του Βόλου – Βαρυποινίτες με ποινές μέχρι τρις ισόβια

τούρκοι-δουλέμποροι-στις-φυλακές-του-810820

Μετά από συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Ερντογάν και του Γκιουλέν στην Αυλώνα

Στις Φυλακές του Βόλου Τούρκοι βαρυποινίτες. Πρόκειται για Τούρκους δουλεμπόρους που αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης από 25 χρόνια μέχρι και τρις ισόβια καθώς κατηγορήθηκαν για μαζικούς πνιγμούς προσφύγων στον «υγρό τάφο» του Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ οι συγκεκριμένοι έγκλειστοι συμμετείχαν σε άγρια συμπλοκή μέσα στις φυλακές της Αυλώνας με ομοεθνείς τους μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος στην Τουρκία καθώς ορισμένοι υποστήριζαν τον Ερντογάν και άλλοι φέρεται να είναι οπαδοί του αντιπάλου του Γκιουλέν.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι επίσης υπήρξε συμπλοκή και με αθίγγανους που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αυλώνα και ότι επειδή το κλίμα είχε αρχίσει να γίνεται εκρηκτικό, με αποτέλεσμα να κριθεί από τη διεύθυνση των φυλακών Αυλώνας, επιβεβλημένη η αλλαγή σωφρονιστικού Καταστήματος.

Ετσι επιλέχτηκαν οι Φυλακές του Βόλου. Η μεταφορά έγινε σταδιακά. Αρχικά έγινε μεταγωγή 6 ατόμων και σε δεύτερη φάση άλλων δύο. Το σωφρονιστικό κατάστημα του Βόλου, όπως επιμένουν οι ίδιες πηγές, φέρεται να έχει ενημερωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα επίκειται η μεταγωγή επιπλέον δύο Τούρκων.

Η μεταγωγή τους θα πρέπει να σημειωθεί ότι έγινε με άκρα μυστικότητα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Το χρονικό διάστημα παραμονής τους στις Φυλακές του Βόλου δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο από την ημέρα που ήρθαν, όπως πληροφορείται ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, είναι ιδιαίτερα ήρεμοι, ενώ φέρεται να ζήτησαν να τοποθετηθεί δορυφορικό πιάτο για να μπορούν να παρακολουθούν τα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προκειμένου να ενημερώνονται πιθανότατα για όλες τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου