ΤΟΠΙΚΑ

Καταστροφική έκρηξη στη Μηλίνα ΣΕ ΑΓΡΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΕΪΚΑ

καταστροφική-έκρηξη-στη-μηλίνα-σε-αγρ-810827

Εικόνες πολέμου άφησε πίσω της έκρηξη που προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή προπανίου σε αγροικία στα Κουκουλέικα Μηλίνας με έναν σοβαρά τραυματία και ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τόσο στη μονοκατοικία του 58χρονου συνταξιούχου ΝΑΤ όπου εκδηλώθηκε, όσο και σε άλλες δέκα οικίες σε ακτίνα 50 μέτρων.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 4 τα ξημερώματα, οπότε σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούστηκαν δυνατοί θόρυβοι που αναστάτωσαν τον οικισμό, καθώς παρέπεμπαν σε εκρήξεις. Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής, φέρονται να δήλωσαν, ότι μέτρησαν ακόμη και τρεις απανωτούς δυνατούς τέτοιους θορύβους και βγήκαν πανικόβλητοι από τα σπίτια τους για να δουν τι συμβαίνει.

Εκτοξεύθηκε …σε απόσταση 20 μέτρων

Ακολούθησαν ανείπωτες στιγμές αγωνίας. Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν καταμεσής του δρόμου, καθώς το ωστικό κύμα που δημιουργήθηκε, ενώ εκείνος κοιμόταν, τον εκτόξευσε με το κρεβάτι έξω από το σπίτι σε απόσταση 15-20 μέτρων.

Ο άνθρωπος καιγόταν και ενώ έριχνε νερό στο σώμα του με λάστιχο εκλιπαρούσε σοκαρισμένος για βοήθεια. Κανένας δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί. Το σπίτι του είχε καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ ό,τι είχε απομείνει καίγονταν. Καταστροφές υπήρχαν παντού σε τουλάχιστον άλλα δέκα σπίτια. Τοίχοι είχαν υποχωρήσει, σκεπές είχαν υποστεί ζημιές, τζάμια είχαν σπάσει. Αντικείμενα του σπιτιού που είχαν σκορπίσει φλέγονταν.

Ανάμεσα στον κόσμο υπήρχαν και πολλοί τουρίστες που διατηρούν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή και σαστισμένοι προσπαθούσαν κι εκείνοι να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

Αμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και Αργαλαστής. Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ περιπολικά οχήματα, πυροσβεστικά από Βόλο και Αργαλαστή.

Οι πρώτες εικόνες που αντίκρισαν αστυνομικοί και πυροσβέστες παρέπεμπαν σε σκηνικό πολέμου. Είναι θαύμα το γεγονός ότι τη στιγμή που προκλήθηκε το ωστικό κύμα δεν υπήρχε κόσμος έξω στο δρόμο. Οπως επισημάνθηκε, θα είχαμε θρηνήσει θύματα.

Σοβαρός τραυματισμός

Αμεσα το πλήρωμα του ασθενοφόρου παρέλαβε τον 58χρονο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής. Ο τραυματίας δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες όμως τα τραύματα που έφερε ήταν πολύ σοβαρά και κρίθηκε σκόπιμη άμεση διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου εισήχθη στη Χειρουργική Κλινική. Δυστυχώς, όμως, η υπερθέρμανση που δημιουργήθηκε όταν προκλήθηκε το ωστικό κύμα εκτιμάται ότι ήταν τόσο μεγάλη, ώστε προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στον 58χρονο σε όλο του το σώμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Νοσοκομείο Βόλου χθες το μεσημέρι έκαναν προσπάθειες για να βρεθεί κλίνη σε Νοσοκομείο και ο τραυματίας να μεταφερθεί σε Οργανωμένη Μονάδα Εγκαυμάτων, καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή.

Εσβησαν τη φωτιά

Μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, που έφτασε στο σημείο, αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε, με επικεφαλής τον Διοικητή Χαράλαμπο Πόζογλου, αλλά και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργαλαστής άρχισε αμέσως τη ρίψη νερού για το σβήσιμο της φωτιάς, η οποία δεν ήταν μεγάλης έκτασης και οι πυροσβέστες προχώρησαν στην κατάσβεσή της. Το Ανακριτικό συνέχιζε την προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης της έκρηξης έως αργά το απόγευμα με τη λήψη καταθέσεων. Οι πυροσβέστες του Ανακριτικού συλλέγουν κάθε χρήσιμο στοιχείο.

Βρέθηκαν φιάλες προπανίου

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ισόγειο του σπιτιού, ο 58χρονος φέρεται να φύλασσε τον εξοπλισμό που είχε από ταβέρνα που διατηρούσε πριν πολλά χρόνια. Στον εσωτερικό χώρο υπήρχαν αποθηκευμένα ψυγεία, μηχανήματα, διάφορα αντικείμενα, αλλά και τρεις φιάλες προπανίου. Αν και το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου που ανέλαβε την έρευνα, δεν έχει καταλήξει ακόμη στο τελικό πόρισμα για τις ακριβείς αιτίες που προκάλεσαν την έκρηξη, ωστόσο θεωρείται πιθανό να υπήρξε διαρροή προπανίου.

Ενα από τα σενάρια που είναι υπό εξέταση είναι το προπάνιο, σύμφωνα με πληροφορίες, που συγκεντρώθηκε στον εσωτερικό χώρο ίσως επειδή δημιουργήθηκε σπινθήρας είτε από κάποιο διακόπτη είτε από μοτέρ προκάλεσε ισχυρή έκρηξη. Το ωστικό κύμα είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν ζημιές σε σπίτια σε ακτίνα 50 μέτρων.

Ολοσχερής καταστροφή

Από το σπίτι του 58χρονου έμειναν κυριολεκτικά μόνο τα θεμέλια. Καταστράφηκε ολοσχερώς και ο ισόγειος όροφος και ο πρώτος όροφος. Τοίχοι υποχώρησαν, η σκεπή διαλύθηκε, αντικείμενα του σπιτιού εκτοξεύτηκαν προς σκόρπιες κατευθύνσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν στο σπίτι εκτιμάται ότι ανέρχονται στις 250.000 ευρώ, ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και σε άλλες δέκα οικίες το κόστος των οποίων θα αποτιμηθεί από πραγματογνώμονες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενημερώσει την Πολεοδομία για τα στατικά και δομικά χαρακτηριστικά των κτιρίων, προκειμένου να εξεταστεί αν είναι κατάλληλα για κατοίκιση μετά την καταπόνηση που υπέστησαν από την ισχυρή έκρηξη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου