ΤΟΠΙΚΑ

600 φιάλες αίμα το α’ εξάμηνο του 2016 στη Μαγνησία

600-φιάλες-αίμα-το-α-εξάμηνο-του-2016-στη-μαγ-810920

Εξακόσιες φιάλες αίματος είναι ο απολογισμός δράσης του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, γεγονός που μεταφράζεται στην συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου σε κάθε κάλεσμα εθελοντικής αιμοδοσίας.

Στόχος του Συλλόγου είναι η διεύρυνση και ενίσχυση των δράσεων που αναπτύσσονται, προκειμένου να αυξηθούν τα αποθέματα αίματος και ταυτόχρονα να προστεθεί «νέο αίμα» στις τάξεις των εθελοντών που στηρίζουν το παραπάνω έργο.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ιγνάτιος Γελαγώτης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «προσπαθούμε να κάνουμε μεγαλύτερο άνοιγμα στην τοπική κοινωνία και να συγκεντρώσουμε τις ποσότητες αίματος που χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου και ταυτόχρονα κάθε έκτακτη ανάγκη».

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος έχει λάβει ειδική άδεια από το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να πραγματοποιήσει ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο την προαγωγή της εθελοντικής αιμοδοσίας στους συλλόγους γονέων και διδασκόντων και την ενημέρωση των μαθητών για τη σημασία της αιμοδοσίας και της δωρεάς μυελού των οστών.

Παράλληλα έχουν αποσταλεί ενημερωτικές επιστολές σε εργοστάσια της Μαγνησίας, προκειμένου να αυξηθούν οι τράπεζες αίματος και οι δραστηριότητες εθελοντικής αιμοδοσίας, ενώ παράλληλα καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να δημιουργηθεί τράπεζα αίματος και στην ενορία Πέτρου και Παύλου.

«Δεν σταματούμε τις προσπάθειές μας και αναζητούμε νέους αιμοδότες είτε σε εργοστάσια είτε σε συλλόγους είτε σε εκκλησίες, όπου είναι δυνατό, για να ενισχύουμε τις δραστηριότητές μας» επισημαίνει ο κ. Γελαγώτης, καθιστώντας, παράλληλα, σαφές ότι ουσιαστικός στόχος είναι η εξυπηρέτηση όσων έχουν ανάγκη από αίμα και η κάλυψη κάθε έκτακτης ανάγκης.

Τα μηνύματα είναι προς το παρόν ενθαρρυντικά «και ευελπιστούμε ότι θα αυξηθούν» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών, ο οποίος υπενθυμίζει την ένθερμη ανταπόκριση πολλών κατοίκων των νησιωτικών περιοχών στις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, κατ’ αντιστοιχία με τη χερσαία Μαγνησία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου