ΤΟΠΙΚΑ

Σε λουκέτο οδηγείται ασφαλιστική με πολλά συμβόλαια στο Βόλο

σε-λουκέτο-οδηγείται-ασφαλιστική-με-π-811020

Σε «λουκέτο» οδηγείται η ασφαλιστική εταιρεία EnterpriseInsurance στο Γιβραλτάρ, η οποία έχει ειδικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα την Enterprise Hellas Ε.Π.Ε.

Η είδηση έπεσε χθες σαν βόμβα στον κλάδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στο Βόλο, καθώς η εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία έχει αρκετούς συνεργάτες και έχει κλείσει πολλά συμβόλαια.

Μετά την ενημέρωση από την Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών στην Τράπεζα της Ελλάδας για τη λήψη μέτρων, οι επαγγελματίες περιμένουν για να ενημερωθούν επισήμως τις εξελίξεις μη γνωρίζοντας το καθεστώς, που διέπει την αλλοδαπή χώρα για τα συμβόλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία είχε εξαιρετικά χαμηλά ασφάλιστρα, γεγονός που ιδίως πριν από μερικά χρόνια την οδήγησε να κλείσει πολλά συμβόλαια ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτων.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίον της αφορούν την απαγόρευση έκδοσης νέων συμβολαίων και την παύση πληρωμών, εν αναμονή της κατάθεσης αίτησης για διορισμό προσωρινού εκκαθαριστή στην εταιρεία, καθώς η ασφαλιστική εταιρεία, δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις φερεγγυότητας και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση.

Επαγγελματίες του κλάδου πιστεύουν ότι τα υφιστάμενα συμβόλαια δεν κινδυνεύουν. Τονίζουν ότι εταιρείες τέτοιου είδους αναγκάζονται να προβαίνουν ανά τακτά διαστήματα σε χρηματοοικονομικά τεστ.

Ωστόσο, διάχυτος είναι ο προβληματισμός για τις εξελίξεις που θα προκύψουν. Οι επαγγελματίες περιμένουν να ξεκαθαριστεί αν η εταιρεία θα κλείσει, καθώς είναι σίγουροι για την κάλυψη των υφιστάμενων συμβολαίων μόνο στην περίπτωση συνέχισης της λειτουργίας της.

Στην Ελλάδα όταν μία εταιρεία σταματήσει να λειτουργεί, ο Νόμος καλύπτει τους ασφαλισμένους για 30 ημέρες, όμως στο εξωτερικό δεν είναι γνωστό τι συμβαίνει.

Η Enterprise Insurance Company Plc εδρεύει στο Γιβραλτάρ και δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία και την Ελλάδα.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου