ΤΟΠΙΚΑ

Περιπέτεια για 53χρονη μηνύτρια

περιπέτεια-για-53χρονη-μηνύτρια-811033

«Περιπετειώδης» εξελίχθηκε χθες στο Μονομελές πλημμελειοδικείο Βόλου η δίκη για κλοπή και άμεση συνέργεια σε κλοπή που συνέβη τον Οκτώβριο του 2013 και αφορούσε στο μοίρασμα κληρονομιάς ποσού μόλις 600 ευρώ, δύο λογαριασμών ταμιευτηρίου, ρούχων και στρωμάτων, με τους δύο κατηγορούμενους, τελικά να κρίνονται αθώοι.

Το δικαστήριο ξεκίνησε να συζητάει την υπόθεση διατάσσοντας βίαιη προσαγωγή της βασικής μάρτυρος – μηνύτριας, μιας 53χρονης, η οποία όμως ενώ η ώρα περνούσε, δεν παρουσιαζόταν στην αίθουσα συνεδρίασης.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει την υπόθεση εκτιμώντας προφανώς ότι η διαδικασία προσαγωγής θα έπαιρνε ώρα αφού η βασική μάρτυρας ήταν κάτοικος Προμυρίου και να επιβάλει στην 53χρονη πρόστιμο λιπομαρτυρίας 59 ευρώ και έξοδα δίκης 80 ευρώ.

Συνέχισε να συζητάει άλλες υποθέσεις, όμως η βασική μάρτυρας παρουσιάστηκε στην αίθουσα που συνεδρίαζε το Μονομελές συνοδεία των αστυνομικών που την εντόπισαν.

Το Μονομελές άλλαξε τελικά την απόφασή του και κάλεσε την 53χρονη για να την εξετάσει, όμως εκείνη είχε υποστεί σοκ. Οταν πλησίασε αρκετά στο προεδρείο άρχισε να κλαίει με αναφιλητά. «Δεν μπορώ» έλεγε και επαναλάμβανε με λυγμούς προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.

Οι αστυνομικοί τότε επενέβησαν και την έβγαλαν από την αίθουσα μετά από παρότρυνση του προέδρου. Το δικαστήριο συνέχισε να συζητάει άλλη υπόθεση.

Η 53χρονη επέστρεψε στην αίθουσα ήρεμη και άρχισε να εξετάζεται. Περιέγραψε στο δικαστήριο ότι ήταν φίλη με την κατηγορούμενη, η οποία όμως ήθελε να κληρονομήσει την περιουσία της θείας της, ενώ επιβεβαίωσε ότι η κατηγορούμενη επέστρεψε όλα τα πράγματα που είχε κλέψει. Ο πρόεδρος συνέχιζε να της απευθύνει ερωτήσεις και συγκεκριμένα τη ρωτούσε εάν γνωρίζει κάτι για τα κλειδιά που βρέθηκαν.

Η 53χρονη άρχισε τότε να λέει ότι «δεν ξέρω», αρνούταν να δώσει απαντήσεις, παραδέχτηκε ότι εκείνη έδωσε τα κλειδιά στους κατηγορούμενους και στη συνέχεια άρχισε να επαναλαμβάνει ότι δεν θυμάται τίποτε άλλο, ότι δεν πρόκειται να πει τίποτα περισσότερο στον πρόεδρο.

Αστυνομικοί διατάχθηκαν να κρατήσουν προσωρινά την μάρτυρα, ενώ το δικαστήριο άρχισε να εξετάζει τους κατηγορούμενους.

Η πρώτη κατηγορούμενη είπε ότι γνώριζε τη μηνύτρια, ότι ήταν φίλες και ότι γι’ αυτό το λόγο πρόσεχε τη θεία της φίλης της και περίμενε και ότι θα την κληρονομούσε. Η ίδια είπε ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος, 39χρονος Λαρισαίος, τη βοήθησε να πάρουν τα πράγματα από το σπίτι τη θείας, τα οποία μοιράστηκαν και οι τρεις.

Οταν τελικά ενημερώθηκαν ότι δεν ήταν κληρονόμοι, παρέδωσαν το ποσό των 250 ευρώ, μία τηλεόραση, ένα χαλί και δύο – τρεις πετσέτες στο Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών. Την επιστροφή των πραγμάτων βεβαίωσε και ο 39χρονος, ο οποίος επίσης είπε ότι ήξερε καλά και τη συγκατηγορούμενή του και τη φίλη της.

Το δικαστήριο αθώωσε τους κατηγορούμενους, ενώ η 53χρονη επέστρεψε στην αίθουσα και ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά της, τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, η οποία έγινε δεκτή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου