ΤΟΠΙΚΑ

Φοροσαφάρι στην παραλία του Βόλου

φοροσαφάρι-στην-παραλία-του-βόλου-811046

Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων, που προέκυψε από το πρώην ΣΔΟΕ Βόλου, βρισκόταν χθες το βράδυ στην παραλία του Βόλου και έλεγχε τα καταστήματα για τις αποδείξεις.

Η επιχείρηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής ήταν σε πλήρη εξέλιξη γύρω στις 11 το βράδυ με τους ελεγκτές να επισκέπτονται τα παραλιακά καταστήματα και να ζητούν την υπόδειξη των αποδείξεων που έκοψαν.

Τουλάχιστον τέσσερις ελεγκτές, που βρίσκονταν σε υπηρεσία επισκέπτονταν τους επαγγελματίες και διακριτικά, ζητούσαν να προσκομίσουν όλα τα οικονομικά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σαφάρι ελέγχων θα συνεχιστεί στην πόλη μέσα στο σαββατοκύριακο και κατόπιν οι ελεγκτές θα επισκεφτούν τουριστικούς προορισμούς της Μαγνησίας.

Για την επιχείρηση ενημερώθηκε από επαγγελματίες και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ Μπάρ Εστίασης Γιάννης Γρηγορίου.

Σχολιάζοντας τους ελέγχους ο κ. Γρηγορίου είπε ότι «αν και είμαστε σε αδιέξοδο και αντιδρούμε στην υπερφορολόγηση δεν μπορούμε να λειτουργούμε στην παρανομία με το φόβο. Μαγαζί που κάθε μήνα χρεώνεται περισσότερο μοιραία θα κλείσει».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το 2017 θα γίνει σφαγή. «Θα μείνουν λιγότερα από μισά μαγαζιά. Οι επαγγελματίες δεν μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν να διεκδικούν το δίκαιο τους για την υψηλή φορολογία στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου