ΤΟΠΙΚΑ

Στις 7 Δεκεμβρίου η δίκη δύο υπαλλήλων του Δήμου Βόλου

στις-7-δεκεμβρίου-η-δίκη-δύο-υπαλλήλων-τ-811270

Για τις 7 του Δεκέμβρη αναβλήθηκε η δίκη στην οποία είχαν παραπεμφθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου ο Θόδωρας Τσαλούχας και η Εύη Καρυδάκη, δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας το 2012, για την μη εφαρμογή των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων την περίοδο των πολυήμερων κινητοποιήσεων της χρονιάς εκείνης, ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις της τότε συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Όπως επισημαίνεται από την παράταξη της ΔΑΣ –ΟΤΑ «Αυτό αρκούσε για να μπουν στο στόχαστρο της τότε Δημοτικής Αρχής Π. Σκοτινιώτη, που με τις δηλώσεις στελεχών της στα Μέσα Ενημέρωσης της πόλης μας έστρωσε το έδαφος για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους για την απεργιακή περιφρούρηση του Αμαξοστασίου Βόλου στις 26/11/2012. Τη σκυτάλη των διώξεων πήρε και συνεχίζει επάξια και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σήμερα, δεκάδες εργαζόμενοι από τους δήμους της περιοχής βρέθηκαν από πολύ νωρίς στα Δικαστήρια του Βόλου στο πλαίσιο κινητοποίησης που διοργάνωσε το Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας.

Σε δήλωσή της η Εύη Καρυδάκη ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους που στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εκδόθηκαν ψηφίσματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, διότι αυτό που δικάζεται σήμερα είναι οι αγώνες των εργαζομένων». Και πρόσθεσε: «Εμείς στο ΠΑΜΕ λέμε όλοι για έναν για ένας για όλους, γιατί έρχονται ακόμη πιο δύσκολες μέρες, με ανατροπές στα εργασιακά, εκτός αν αποφασίσουμε εμείς να κάνουμε αυτό που αρμόζει σε μας, στην εργατική τάξη, στο μέλλον, στα παιδιά μας και στην ίδια τη ζωή μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου