ΤΟΠΙΚΑ

Στην κόψη του ξυραφιού κτίρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

στην-κόψη-του-ξυραφιού-κτίρια-του-πανε-812793

Στην κόψη του ξυραφιού… έργα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τέλος Αυγούστου. Ο χρόνος τελειώνει όχι όμως και τα έργα, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό να ζητά από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Γιώργο Πετράκο -σε συνάντηση εργασίας που είχαν χθες το μεσημέρι- επιτάχυνση των ρυθμών των εργασιών.

Αισιοδοξία υπάρχει μόνο για το κτίριο Ματσάγγου προϋπολογισμού 9,9 εκατ. ευρώ που φαίνεται ότι θα προλάβει να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος.

Την ίδια τύχη όμως δεν έχει ούτε το κτίριο του τμήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Πεδίο του Αρεως στο Βόλο ούτε των δύο κτιρίων για το ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα.

Οι ρυθμοί των εργασιών στο τμήμα ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι… χελώνας. Δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε το μισό από το προβλεπόμενο έργο που αναμένεται να κοστίσει 5,8 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση του κτιρίου θα περάσει ως γέφυρα στο επόμενο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 3,5 εκατ. ευρώ. «Χάνονται πολύτιμοι πόροι από τη νέα προγραμματική περίοδο για έργα που θα έπρεπε να ολοκληρωθούν από το τρέχον ΕΣΠΑ», ανέφερε ο κ. Αγοραστός, ζητώντας από την πρυτανεία να πιέσει τον εργολάβο για να αυξήσει τους ρυθμούς των εργασιών, προκειμένου να ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της εργολαβίας και να απαιτηθούν όσο το δυνατό λιγότερα κονδύλια γίνεται από το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Στα Τρίκαλα το δεύτερο κτίριο για το ΤΕΦΑΑ θεωρείται χαμένη υπόθεση. Μόλις που προλαβαίνει να ολοκληρωθεί το ένα κτίριο, ενώ το δεύτερο δεν έχει καν ξεκινήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου