ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για δίκη εργαζομένων δήμου Βόλου

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-για-δίκη-ερ-813889

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου θα καθίσουν την Παρασκευή, 22 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στο δήμο Βόλου, Εύη Καρυδάκη και Θεόδωρος Τσαλούχας, κατηγορούμενοι για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του 2012 ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ποινική δίωξη κατά των εργαζομένων, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους να συμμετάσχουν σε στάση εργασίας και σε συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στις 9 το πρωί, προκειμένου να εκφραστεί οργανωμένα, μαχητικά και συλλογικά η αγωνιστική συμπαράσταση.

Το Συνδικάτο λέει ότι: «οι εργαζόμενοι κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την ανυπότακτη στάση τους στην εφαρμογή των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων, γεγονός που τους έθεσε στο στόχαστρο της δημοτικής αρχής Σκοτινιώτη».

«Η δίκη αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου δρομολογείται κατά απαίτηση του ΣΕΒ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και των άλλων “θεσμών”, η απελευθέρωση την απολύσεων, η θεσμοθέτηση της ανταπεργίας (λοκ άουτ)», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου