ΤΟΠΙΚΑ

Ο πρώην Γερουσιαστής Κρις Σπύρου στην Τσαγκαράδα

ο-πρώην-γερουσιαστής-κρις-σπύρου-στην-814308

Την έντονη ανησυχία του για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα εκφράζει ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού συνδέσμου στην Αθήνα, πρώην Γερουσιαστής Κρις Σπύρου, επισημαίνοντας ότι «βιώνουμε μια κατάσταση παραλογισμού».

Ο διακεκριμένος Θεσσαλός, ο οποίος συμμετέχει στο παγκόσμιο αντάμωμα που πραγματοποιείται στην Τσαγκαράδα, μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την Ελλάδα και τις διεθνείς εξελίξεις, τονίζοντας ότι θα επέλθει μελλοντικά ηρεμία, θα πρυτανεύσει η λογική, αλλά δυστυχώς, όπως εκτιμά ο ίδιος, «θα υπάρξουν πολλά θύματα».

Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στην Αθλήνα, μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Πανεπιστημίου και για πολλά χρόνια γερουσιαστής, πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, πρόεδρος της Βολής του Νιού Χάμσαιρ, πρόεδρος των εκλεκτόρων του Κλίντον και πρόεδρος της πρώτης επιτροπής για τη Χίλαρυ Κλίντον, ο κ. Σπύρου τονίζει ότι είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα, η οποία μπορεί να ξεπεράσει τον σκόπελο της οικονομικής ύφεσης με σκληρή δουλειά και στοχευμένο πρόγραμμα.

«Είναι δυνατόν, διερωτάται ο ίδιος, όταν εισπράττεις έσοδα για οκτώ μήνες, να πληρώνεις για 12 χωρίς να χρεωθείς». Με ανάλογο σκεπτικό σχολιάζει την παρουσία της Θεσσαλίας και των Θεσσαλών και τις προοπτικές ανάκαμψης στο μέλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν ο πιο εύφορος χώρος που υπάρχει στην Ελλάδα δεν μπορεί να προκόψει, τότε κάποιος φταίει και φταίμε εμείς». Παράλληλα ο κ. Σπύρου σημείωσε ότι θα έπρεπε να δοθεί βαρύτητα στην ανάπτυξη των τοπικών προϊόντων και του πρωτογενούς τομέα, αντί να έχουν τον πρώτο λόγο τα εισαγόμενα προϊόντα.

Ο κ. Σπύρου διαθέτει συγγενείς στο Βόλο και το Πήλιο, γεννήθηκε στην Πορτή Καρδίτσας και μετανάστευσε σε ηλικία 13 ετών στην Αμερική, για να κατακτήσει κορυφαίες θέσεις στο πολιτικό και ευρύτερο κοινωνικό αλλά και επαγγελματικό πεδίο, έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στην πατρίδα του.

Παγκόσμιο αντάμωμα

Το 8ο Παγκόσμιο Αντάμωμα Θεσσαλών θα διαρκέσει έως αύριο και πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο «Aglaida Hotel & Apartments» στην Τσαγκαράδα Πηλίου, με τη διοργανωτική φροντίδα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ασκληπιός».

Σήμερα Σάββατο 16 Ιουνίου στις 18:00 πραγματοποιείται συνέδριο με θέμα η «Παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά στα χρόνια της Παγκοσμιοποίησης», με εξέταση παράλληλα του ζητήματος του «Ρόλου των ομοσπονδιών στη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης».

Συνδιοργανωτές της τριήμερης εκδήλωσης στην οποία συμμετέχουν μέλη της Συνομοσπονδίας από Ευρώπη, Καναδά, Αμερική, Αυστραλία και βέβαια την Ελλάδα, είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και το πρακτορείο Les Hirondelles.

Στην εκδήλωση θα παραστεί σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης Αθήνας κ. Κρις Σπύρου με θητεία και εμπειρία σε υψηλά πολιτικά αξιώματα στην αμερικανική πολιτική και Θεσσαλός στην καταγωγή.

Την κεντρική εισήγηση «Παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης», θα παρουσιάσει η καθηγήτρια Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, επί σειρά ετών διευθύντρια στο Κέντρο Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός Βασίλης Πανάγος εκπαιδευτικός θα αναπτύξει το θέμα «Ο δρόμος των Αγγέλων: Πύλη – Αρτα – Λορέτο της Ιταλίας» και στις 20:05 θα ακολουθήσει πολιτιστική βραδιά με πηλιορείτικη παράδοση και χορό.

Αύριο στις 10:00 προγραμματίζεται Εκκλησιασμός. Στις 11:00 Θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση: «Γευσιγνωσίες και Παράδοση» από την Ελένη Ψυχούλη δημοσιογράφο γαστρονομίας εδώ και 15 χρόνια, και παρουσιάστρια της εκπομπής «Chef στον Aέρα» σε συνεργασία με το δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και την Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου