ΤΟΠΙΚΑ

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών στο Επιμελητήριο

ο-πρόεδρος-της-παγκόσμιας-συνομοσπον-815743

Με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «Ασκληπιός» συναντήθηκε χθεςΤετάρτη 13 Ιουλίου 2016 ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενόψει της διεξαγωγής του «8ου Παγκοσμίου Συνεδρίου και Ανταμώματος Θεσσαλών» που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 15, 16, 17 Ιουλίου στην Τσαγκαράδα.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γιώργος Βόμπρας, μαζί με το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Ηλία Κουτσερή, συναντήθηκαν με τον κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη, αφού το Επιμελητήριο Μαγνησίας αποτελεί έναν από τους συνδιοργανωτές του Συνεδρίου, μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και το πρακτορείο Les Hirondelles.

Ο κ. Μπασδάνης, συνεχάρη τον κ. Βόμπρα και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου για την πρωτοβουλία τους, αλλά και όλες τους τις προσπάθειες ανάδειξης της Θεσσαλίας και προβολής της πολιτιστικής της κληρονομιάς σε όλο τον κόσμο. Φέτος, εξάλλου, θέμα του Συνεδρίου είναι η «Παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά στα χρόνια της Παγκοσμιοποίησης», με εξέταση παράλληλα του ζητήματος του «Ρόλου των ομοσπονδιών στη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης».

Στην συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις σημαντικές μορφές που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην περιοχή, όπως ο Ρήγας Φεραίος και οι ευεργέτες που με την πολύτιμη συνεισφορά τους συνέβαλαν στην πολιτιστική, πολιτισμική, οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας με τον κ. Μπασδάνη να τονίζει ότι θα πρέπει να αναδειχθεί ο σπουδαίος τους ρόλος παγκοσμίως.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Τσαγκαράδα στις 15, 16 και 17 Ιουλίου 2016 στο ξενοδοχείο “Aglaida Hotel & Apartments” και σε αυτό αναμένεται να παρευρεθούν μέλη της Συνομοσπονδίας από Ευρώπη, Καναδά, Αμερική, Αυστραλία.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα μεταδίδονται με live streaming από το http://www.europolitis.eu.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου