ΤΟΠΙΚΑ

Αγώνας δρόμου για τη διανομή λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ

αγώνας-δρόμου-για-τη-διανομή-λογαριασ-815836

Συνεχίζεται η προσπάθεια της ΔΕΥΑΜΒ για την εφαρμογή του Κανονισμού Αρδευσης στις Δημοτικές Ενότητες του Βόλου. Η Δημοτική Επιχείρηση προχώρησε στην έκδοση των λογαριασμών, που αφορούν στην άρδευση για την περίοδο του 2015 και χθες κάλεσε τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων να συνδράμουν στη διανομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν και παρέλαβαν τους λογαριασμούς οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μικροθηβών, Αϊδινίου και Κάτω Λεχωνίων. Ωστόσο, στη συζήτηση με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Αποστόλη Γαλάτη, και τους υπηρεσιακούς παράγοντες δεν έλειψαν και εντάσεις.

Οι Τοπικές Κοινότητες Αγριάς, Μακρινίτσας, Δράκειας, Αγίου Βλασίου, Πορταριάς και Ανακασιάς αρνήθηκαν την παραλαβή των λογαριασμών, ισχυριζόμενοι ότι αυτοδιαχειρίζονται την άρδευση.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με πληροφορίες, αποχώρησε από τη σύσκεψη, που ήταν κλειστή, πριν αυτή ολοκληρωθεί, ενώ επισήμαινε με κάθε τρόπο ότι το νερό δεν ανήκει σε κανένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί από τους διαφωνούντες δεν είναι αντίθετοι με τη ΔΕΥΑΜΒ στο θέμα της τιμολογιακής πολιτικής, αλλά θέλουν η διαχείριση του νερού άρδευσης να γίνεται από το γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του δήμου Βόλου σε συνεργασία με τα Τοπικά Συμβούλια, καθώς φοβούνται την πώληση των νερών.

Η επιβολή του τέλους γίνεται για πρώτη φορά φέτος για την περίοδο του 2015 σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ.

Η τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόστηκε, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ, είναι η ίδια με αυτή που ίσχυε στις περιοχές αυτές, προσαρμοσμένη στον Κανονισμό Αρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ.

Η συνδρομή των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων στη διανομή των λογαριασμών κρίθηκε σκόπιμη, καθώς σε κάποιες περιοχές δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία, διευθύνσεις και σε κάποιες περιπτώσεις πιθανόν τα ακίνητα να έχουν αλλάξει και ιδιοκτήτη.

Σε άλλες περιπτώσεις, όπως στο Διμήνι, τα Ανω Λεχώνια και το Σέσκλο που υπήρχε σαφής εικόνα οι λογαριασμοί εστάλησαν μέσω ταχυδρομείου από τη Δημοτική Επιχείρηση.

Η ΔΕΥΑΜΒ κάλεσε το προηγούμενο διάστημα τους ενδιαφερόμενους να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, ωστόσο μικρός αριθμός καταναλωτών απευθύνθηκε και κατάθεσε δηλώσεις των αρδευομένων αγροτεμαχίων.

Eντονες αντιδράσεις: «Δεν θα κάνουμε τους κλητήρες»

Αναλυτικά οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αγριάς, Δημήτρης Στέλλος, Μακρινίτσας, Κώστας Μυλωνάς, Δράκειας Νικόλαος Κάπελλας, Αγίου Βλασίου, Γεωργία Καρκαλά, Πορταριάς Νίκος Ρηγώνης και Ανακασιάς Ρήγας Κάλλης αναφέρουν τα εξής:

«Στο κάλεσμά σας να μεταφέρουμε και να μοιράσουμε τιμολόγια άρδευσης στους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων μας σας κοινοποιούμε ότι δεν θα ανταποκριθούμε για τους παρακάτω λόγους: 1. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να λειτουργήσουμε ως κλητήρες 2. Εφόσον οι κάτοικοι του χωριού δεν αιτήθηκαν τις υπηρεσίες της άρδευσης στη ΔΕΥΑΜΒ, δεν είναι πελάτες της και επομένως δεν έχετε δικαίωμα έκδοσης λογαριασμών στο όνομά τους.3. Σας υπενθυμίζουμε ό τι τόσο την προηγούμενη χρονιά όσο και τη φετινή αυτοδιαχειριζόμαστε την άρδευση».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου