ΤΟΠΙΚΑ

Αυλαία χθες για το παζάρι του Βόλου με χιλιάδες επισκέπτες

αυλαία-χθες-για-το-παζάρι-του-βόλου-με-χ-817551

Εκατοντάδες επισκέπτες πέρασαν χθες, τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, από το παζάρι του Βόλου, στην έκταση απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο. Η αυλαία της εμποροπανήγυρης έπεσε χθες και από σήμερα ξεκινά η απεγκατάσταση και ο καθαρισμός του χώρου, προκειμένου να παραδοθεί στην αρχική του μορφή. Για το επόμενο καλοκαίρι, ο πήχης ανεβαίνει ακόμη πιο ψηλά, με το δήμο Βόλου να προγραμματίζει κύκλο εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης. Θα γίνουν επίσης παρεμβάσεις, ώστε ο χώρος να είναι ακόμη πιο προσβάσιμος και για άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης του Δήμου Βόλου, Ανδρέα Ζέρβα, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 40.000 κατά την επταήμερη λειτουργία του παζαριού. Από τα εμπορικά περίπτερα, τις ψησταριές, τους λουκουμάδες και το λούνα παρκ μπήκαν στα δημοτικά ταμεία έσοδα της τάξης των 105.000 ευρώ, που θα χρησιμοποιηθούν προς όφελος της πόλης.

«Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια που έκανε ο Δήμος και το έδειξε με την καθημερινή παρουσία του. Οι αλλαγές που έγιναν στη χωροθέτηση του εμπορικού τμήματος, αλλά και των τμημάτων εστίασης και διασκέδασης, φάνηκε ότι ήταν απόλυτα λειτουργικές. Οι μικροπωλητές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν δημιουργήθηκε τα παραμικρό πρόβλημα. Επίσης, οι έλεγχοι που έγιναν απέδειξαν ότι το παζάρι λειτούργησε καθ’ όλα νόμιμα και δεν επιβλήθηκε ούτε ένα πρόστιμο. Αψογη ήταν η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, αλλά και με το αστικό ΚΤΕΛ», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

Ο ίδιος προανήγγειλε αλλαγές στο παζάρι για το επόμενο καλοκαίρι. «Θα επιδιώξουμε ο χώρος να διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι ακόμη πιο προσβάσιμος για άτομα με κινητικές αναπηρίες», ανέφερε. Στις σκέψεις της δημοτικής αρχής είναι η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη να πλασιωθεί και με καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. «Σκεφτόμαστε τη διοργάνωση κύκλου εκδηλώσεων με τοπικά συγκροτήματα και ενδεχομένως τη φιλοξενία και ενός καλλιτέχνη από την κεντρική σκηνή», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου