ΤΟΠΙΚΑ

Γνωστοί σεφ και δημοσιογράφοι γνώρισαν τη “ΔΗΜΗΤΡΑ” [εικόνες]

γνωστοί-σεφ-και-δημοσιογράφοι-γνώρισ-818621

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε το έμψυχο δυναμικό του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» στην ομάδα γνωστών δημοσιογράφων και σεφ που επισκέφθηκε χθες τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, γεύτηκε τα άριστης ποιότητας προϊόντα, τα κρασιά και το τσίπουρο, αλλά και τοπικές γεύσεις. Οι επισκέπτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου, όπου παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού και του τσίπουρου, επισκέφτηκαν τους χώρους απόσταξης αλλά και τους χώρους εμφιάλωσης, παρακολουθώντας με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη διαδικασία παραγωγής.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τους επισκέπτες καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου Γιάννης Κίτσιος, ο οποίος επεσήμανε ότι μέσω της παρουσίας τους στην περιοχή μας, καθίστανται ευρύτερα γνωστά τα τοπικά προϊόντα, τα οποία είναι άξια υποστήριξης.

Ο κ. Κίτσιος τόνισε ότι τα προϊόντα του Συνεταιρισμού είναι πιστοποιημένα, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους και τη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Λάρισας, το τσίπουρο του Συνεταιρισμού κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ εκατό και πλέον δειγμάτων.

Παράλληλα ο πρόεδρος της «Δήμητρας» ανέφερε ότι ο πήχης της ποιότητας έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια, μέσω της διαδικασίας αναμπέλωσης που πραγματοποιήθηκε, δίνοντας κορυφαίας ποιότητας κρασιά και τσίπουρο, που κατέχουν σημαντική θέση όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά, καθώς ταξιδεύουν στην Κύπρο, στη Γερμανία, στη Ρωσία, ακόμη και στη μακρινή Αυστραλία, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει ευρύ δίκτυο πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Τοπικά εδέσματα προσφέρθηκαν στους επισκέπτες

Ο κ. Κίτσιος επεσήμανε παράλληλα ότι η πρώτη ύλη, τα σταφύλια, προέρχονται αποκλειστικά από παραγωγούς της Νέας Αγχιάλου, ενώ πρόσθεσε ότι όταν «δουλεύουμε για λογαριασμό των παραγωγών, δεν έχουμε κερδοσκοπικό χαρακτήρα, γι’ αυτό έχουμε καλές τιμές και καλή ποιότητα».

Ο ίδιος σημείωσε, τέλος, ότι το καινούργιο κρασί του συνεταιρισμού έχει πολύ μεγάλη απήχηση από τους καταναλωτές, ενώ προέτρεψε τους πάντες να επιλέγουν τα πιστοποιημένα προϊόντα, προκειμένου να εκλείψει ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος, υπογράμμισε ότι «η Μαγνησία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, είναι από τις ωραιότερες περιοχές της Ελλάδος και υπάρχουν σημαντικές προοπτικές προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστή και στο εξωτερικό». Ο ίδιος επεσήμανε ότι γνωρίζει το Θεσσαλικό τσίπουρο και έμεινε έκπληκτος από τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας των προϊόντων του Συνεταιρισμού.

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Νέζος εξήρε τα τοπικά προϊόντα

Τις θετικές του εντυπώσεις από τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας εξέφρασε από την πλευρά του και ο Βασίλης Δημαράς, μέλος της ομάδας των δημοσιογράφων που επισκέφθηκαν χθες το Συνεταιρισμό της Ν. Αγχιάλου. Οπως επεσήμανε μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα των προσπαθειών που καταβάλλονται, είναι εμφανή στις διακρίσεις που αποσπά η περιοχή μας.

Ο γραμματέας της «Μαγνήτων Κιβωτού» Νίκος Τσούκας, υπογράμμισε το κλίμα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, με σκοπό «να αναδείξουμε την περιοχή μας, τα τοπικά προϊόντα και τον μόχθο της Πηλιορείτικης γης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η χθεσινή επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τοπικά εδέσματα, προσφορά επαγγελματιών της Ν. Αγχιάλου, τα οποία συνοδεύτηκαν από τα κρασιά και το τσίπουρο του Συνεταιρισμού.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Κίτσιος με τους Νίκο Τσούκα και Δημήτρη Κουτσό

Γευστική περιήγηση στη Μαγνησία

Η γευστική περιήγηση στη Μαγνησία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του θεματικού έτους «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων» που υλοποιεί ο φορέας πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» σε συνεργασία με φορείς της Μαγνησίας.

Η ομάδα των δημοσιογράφων και σεφ που βρίσκονται στην περιοχή μας, επισκέφθηκαν επίσης χθες την Ε.Ψ.Α. και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο «ELISABET» για μικρή κρουαζιέρα στον Παγασητικό μέχρι το νησάκι Τρίκερι.

Σήμερα στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Πορταριάς, το Ξενοδοχείο Κρίτσα θα παρουσιάσει στην ομάδα των καλεσμένων το «Ελληνικό πρωινό» με τοπικά πηλιορείτικα προϊόντα, που εντάσσεται στο πλαίσιο πιστοποιημένου προγράμματος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ακολουθεί στάση σε Αγρόκτημα της Πορταριάς, στη διάρκεια της διαδρομής προς Χάνια, όπου πραγματοποιούνται μαθήματα μαγειρικής, πεζοπορίας και πικνίκ, παρουσίαση παρασκευής εδεσμάτων με παραδοσιακά προϊόντα της Πηλιορείτικης γης και μαγείρεμα τραχανά.

Από τη χθεσινή επίσκεψη γνωστών δημοσιογράφων και σεφ στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγχιάλου

Στις 20.00 στην πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, θα γίνει επίσημη υποδοχή με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, προέδρου της «Μαγνήτων Κιβωτού» κ. Ιγνατίου, παρουσίαση παρασκευής εδεσμάτων με παραδοσιακά προϊόντα της Πηλιορείτικης γης και εργαστήριο – Workshop με θέμα το πετιμέζι, σε συνεργασία με τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Ζαγοράς και νοικοκυρές από την Ζαγορά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει διαγωνισμός μαγειρικής με κριτές τον σεφ Βασίλη Καλλίδη και τους δημοσιογράφους και έκθεση τοπικών προϊόντων.

Αύριο Κυριακή 10 Ιουλίου στις 10.00 το πρωί σειρά έχει το «Ελληνικό πρωινό» με τοπικά Ζαγοριανά προϊόντα στο Χορευτό, μαγειρική δημιουργία από το Βασίλη Καλλίδη, επιστροφή στον Βόλο, καφές και αναχώρηση για Αθήνα.

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Δημαράς ανέφερε ότι γίνονται σημαντικές προσπάθειες

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου