ΤΟΠΙΚΑ

Επιλογή Ευθύνης: «Ας ξυπνήσει η κ. Καντόλα από τον λήθαργό της»

επιλογή-ευθύνης-ας-ξυπνήσει-η-κ-καντό-822989

«Θα υπενθυμίσουμε στην κ. Καντόλα ότι παρέλαβε την Υπηρεσία από τον πατέρα της, όχι από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ας πάψει επιτέλους η Δημοτική Αρχή να λειτουργεί ως αντιπολίτευση της προηγούμενης, που της άφησε νοικοκυρεμένες Υπηρεσίες, και ας αντιληφθούν πως αυτοί είναι πλέον δημοτική αρχή και αυτοί ελέγχονται για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», με αφορμή τη συζήτηση, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, για την παραχώρηση απορριμματοφόρου στον Δήμο Σκοπέλου, ενώ κάνει λόγο «για κοροϊδία του Δήμου Σκοπέλου».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής: «Αναφορικά με την καθιερωμένη πια σπέκουλα που έγινε σε βάρος της προηγούμενης δημοτικής αρχής, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου από τη Διοίκηση του Δήμου, σχετικά με το απορριμματοφόρο που αποφασίστηκε να παραχωρηθεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στον Δήμο Σκοπέλου, για την αποκατάσταση της αλήθειας, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Το συγκεκριμένο όχημα δεν έχει πινακίδες, όχι από αμέλεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αλλά λόγω αντικειμενικής αδυναμίας έκδοσής τους που μόνο σε εκείνη δεν οφείλεται. Το απορριμματοφόρο περιήλθε στην κατοχή του νέου Δήμου Βόλου από τον πρώην Δήμο Ν. Ιωνίας. Είχε υποστεί μετατροπή (προσθήκη υπερκατασκευής), η οποία όμως δεν πληρούσε τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα να μην εκδίδει το Μηχανολογικό την απαιτούμενη άδεια κυκλοφορίας και άρα να μην υπάρχει δυνατότητα έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας του. Η Υπηρεσία, μετά από χρονοβόρα ενασχόληση με το θέμα (επικοινωνία – αλληλογραφία με το Μηχανολογικό, το Υπουργείο Μεταφορών, θέμα εκπόνησης ειδικής μελέτης από πιστοποιημένη εταιρία κλπ), διαπίστωσε ότι υπήρχε αδιέξοδο. Το συγκεκριμένο απορριμματοφόρο δεν καταγράφηκε στο ηλεκτρονικό μητρώο οχημάτων του Δήμου, που κατατέθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών το 2013, καθώς αυτό δεν ήταν δυνατό, λόγω της έλλειψης πινακίδων, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει νόμιμα και έτσι, προκειμένου να μην αντιμετωπίσει ο Δήμος νέα προβλήματα (πρόστιμα, δικαστική εμπλοκή σε περίπτωση ατυχήματος κλπ), αποφασίστηκε ο παροπλισμός του στο αμαξοστάσιο της Πορταριάς, ωσότου γίνει δυνατή η τακτοποίηση του θέματος.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, θεωρούμε πως, παρότι ειπώθηκε ειρωνικά από την κα Καντόλα, στη σημερινή συνεδρίαση, ότι «το αυτοκίνητο, αν και καινούργιο, κοιμόταν στο Πολυδύναμο Κέντρο Πορταριάς», ήταν υπεύθυνη και σωστή η απόφαση των προηγούμενων να το βάλουν για «ύπνο». Το ζήτημα είναι γιατί αποφάσισε η Δημοτική Αρχή να το «ξυπνήσει», χωρίς προφανώς να έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Γιατί αν το θέμα είχε λυθεί, θα είχαν φροντίσει 21 μήνες τώρα που είναι στη Διοίκηση του Δήμου για την έκδοση των πινακίδων και δε θα σημείωναν στη σχετική εισήγηση ασαφώς πως «… θα καταβληθεί άμεσα το πρόστιμο, για να δοθούν οι πινακίδες…».

Με λίγα λόγια, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να στείλει στον Δήμο Σκοπέλου ένα όχημα που δεν μπορεί να κυκλοφορήσει νόμιμα, καθώς θα υπάρχει πρόβλημα, και με την Τροχαία και με το Λιμεναρχείο, κατά τη μεταφορά του. Εκτός αν ποντάρουν στο ότι θα είναι πιο εύκολη η κυκλοφορία του από άποψη ελέγχων στο νησί. Ας τους στείλουν τότε και τα πέντε οχήματα που, το 2005-2006, είχαν παραχωρηθεί από τον Δήμο Πειραιά στον πρώην Δήμο Αισωνίας, χωρίς όμως να έχει γίνει ποτέ η μεταβίβασή τους στον τότε Δήμο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε αυτά να δηλωθούν στο μητρώο οχημάτων…

Θα υπενθυμίσουμε στην κ. Καντόλα ότι παρέλαβε την Υπηρεσία από τον πατέρα της, όχι από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ας ξυπνήσει από τον λήθαργό της και ας αποφασίσει επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά με τον τομέα της Καθαριότητας. Είκοσι έναν (21) ήδη μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, δεν έχουν να παρουσιάσουν ούτε ένα έργο που να δείχνει ότι προχώρησαν την Υπηρεσία Καθαριότητας έστω ένα ελάχιστο βήμα μπροστά από το σημείο που την παρέλαβαν. Αντίθετα γίνονται διαρκώς βήματα πίσω.

Αντί, λοιπόν, να προσπαθεί η Δημοτική Αρχή να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον και να ξεφύγει από την αμηχανία και το «στρίμωγμά» της, λόγω των παραλείψεων και των αδικαιολόγητων αποφάσεών της σε σοβαρά θέματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες (πάρκινγκ Φιλελλήνων, ΓΠΣ κλπ), κοροϊδεύοντας, στην ουσία, τον Δήμο Σκοπέλου, ας πάψει επιτέλους να λειτουργεί ως αντιπολίτευση της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που της άφησε νοικοκυρεμένες Υπηρεσίες, και ας αντιληφθούν πως αυτοί είναι πλέον δημοτική αρχή και αυτοί ελέγχονται για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου