ΤΟΠΙΚΑ

Διευκολύνσεις για τους πληγέντες αγρότες από τη χαλαζόπτωση

διευκολύνσεις-για-τους-πληγέντες-αγρ-822993

Μέτρα για τη διευκόλυνση των αγροτών της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού που επλήγησαν από την πρόσφατη χαλαζόπτωση ζητά με ερώτηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Η ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε κατά τις απογευματινές ώρες την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και συγκεκριμένα στο Δήμο Αλμυρού, είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν για μια ακόμη φορά σημαντικές ζημιές οι καλλιέργειες.

Συγκεκριμένα, οι καλλιέργειες τομάτας, τριφυλλιού, καλαμποκιού, οι βαμβακοκαλλιέργειες και τα αμπέλια της περιοχής επλήγησαν από τους ισχυρούς ανέμους και τη χαλαζόπτωση, που διήρκησαν αρκετή ώρα προκαλώντας ζημιές στην παραγωγή.

Οι παραγωγοί της περιοχής, οι οποίοι ήδη μετρούν τις πληγές τους από την τελευταία θεομηνία που έπληξε το Δήμο Αλμυρού στις 20 και 21 Μαΐου, έρχονται για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με τον αστάθμητο παράγοντα των καιρικών μεταβολών, παραμένοντας ανήμποροι θεατές της δραματικής μείωσης της παραγωγής τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε προκειμένου να διευκολύνετε τους πληγέντες αγρότες του Δήμου Αλμυρού, μιας περιοχής που έχει ήδη κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εξαιτίας της πρόσφατης θεομηνίας της 20ης και 21ης Μαΐου;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου