ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερη ζώνη από την ΤΤΙΡ ο Βόλος

ελεύθερη-ζώνη-από-την-ττιρ-ο-βόλος-824303

Απόφαση να ανακηρυχθεί ο Δήμος Βόλου ζώνη ελεύθερη από την συμφωνία ΤΤΙΡ έλαβε χθες το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

«Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της πόλης και των πολιτών», ανέφερε ο εκτελών χρέη Δημάρχου Θάνος Θεοδώρου.

Ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας Μαργ. Πατσιαντάς ζήτησε η απόφαση να σταλεί και στο ελληνικό κοινοβούλιο προκειμένου να πάρει θέση και να μην ενδώσει στη συμφωνία, αφήνοντας μετέωρο το αυτοδιοικητικό κίνημα.

Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης Νατάσσα Οικονόμου υπογράμμισε ότι το θέμα είναι σοβαρό και πρέπει να προστατευτούν τα δικαιώματα των πολιτών.

Τη συμφωνία καταψήφισε και ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος.

Υπέρ της ανακήρυξης του Βόλου σε Ζώνη Ελεύθερη από την ΤΤΙΡ τάχθηκε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Κανελλής, ωστόσο κατήγγειλε υποκρισία και διπροσωπία τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της δημοτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι μια προσπάθεια να φορέσουν ένα «φιλολαϊκό» προσωπείο τη στιγμή που στην πράξη στηρίζουν και εφαρμόζουν την πολιτική της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από την απόφαση διαφοροποιήθηκε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι απαράδεκτο να γίνεται συζήτηση για μία συμφωνία το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό και μέσα από την οποία η Ελλάδα ενδεχομένως να προσελκύσει και επενδύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου